In varsta de 61 de ani, Gheorghe Stefan, alias Pinalti, a facut infarct in inchisoare, acolo unde se afla de aproape trei luni, fiind acuzat de evaziune fiscala in “Dosarul Microsoft” . In doar cateva zile, fostul primar de Piatra Neamt a slabit 12 kilograme.
“Nu prea mananca, nu suporta conditiile. El a fost mereu obsedat de curatenie, i-a placut sa aiba spatiu. Nu suporta sa imparta celula, nu suporta sa stea inchis, ii este groaza de ce vede in inchisoare. Nu reuseste sa se obisnuiasca, sa se mobilizeze. A dat jos aproximativ 12 kilograme, a ajuns de nerecunoscut. Ia medicamente pentru inima si pentru tensiune in fiecare zi”, a declarat un apropiat al afaceristului, pentru CANCAN.ro.
Update: Politia Capitalei dezminte: Gheorghe Stefan nu a facut infarct
Politia Capitalei a dezmintit aseara informatia potrivit careia primarul municipiului Piatra Neamt ar fi facut infarct in inchisoare. Potrivit purtatorului de cuvant Bogdan Ghebaur, informatia aparuta in presa nu se confirma.
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Tot mai mulți cercetători străini contemporani susțin, cu probe științifice, că spațiul carpato-danubiano-pontic este leagănul culturilor și al limbilor europene. Marele savant german Harald Haarman spunea în anul 2013 că prima scriere din lume este cea de la Tărtăria iar Cultura Danubiană este prima cultură importantă a Europei. Vedeți aici […]