RSS
«
»
TwitterFacebookPinterest

Un maghiar reclamă practici în stil mafiot la TVR CLUJ: “taxă de protecție pentru UDMR”?

“TVR Cluj, obligată să plătească taxă de protecție UDMR”, scrie gazetadecluj.ro

Un jurnalist clujean cu experiență, Karen Attila Sebesi, membru în Consiliul de Administrație al SRTV, reclamă niște situații revoltătoare întâlnite la TVR CLUJ. Potrivit jurnalistului, în instituția respectivă au loc niște practici absolut ilegale. Dintr-un articol publicat de către Gazeta de Cluj rezultă că s-a ajuns chiar până la șantaj și hărțuire, sau la solicitarea de anumite sume sub tot felul de pretexte.

Unul dintre jurnaliștii de la secția minorități a TVR Cluj, Szabo Csaba, dezvăluie că i s-a solicitat ca din salariul său să transfere lunar suma de 1.000 de RON, condiționându-i-se prelungirea contractului de muncă de îndeplinirea acestei solicitări.

Un maghiar reclamă practici în stil mafiot la TVR CLUJ: "taxă de protecție pentru UDMR"?
Un maghiar reclamă practici în stil mafiot la TVR CLUJ: “taxă de protecție pentru UDMR”?

Culmea este că aceste reclamații nu vin din partea unui român, ci chiar din partea unui maghiar. Potrivit jurnaliștilor de la Gazeta de Cluj, care publică un amplu material despre situația revoltătoare de la TVR Cluj, propaganda UDMR-ului ar fi fost plătită chiar din fondurile TVR Cluj, deci din fonduri publice.

libris.ro

„Trebuie sa incep cu o marturisire sincera: imi pare nespus de rau ca periodic sunt nevoit sa revin cu acest caz, care ia amploare tot mai mult, iar in unele cercuri tot mai extinse ale SRTV este deja de notorietate(..), dar trebuie sa Va pun in vedere ca toate acestea se doresc a fi eclipsate de plangerea catre CNCD si chemarea,in judecata a SRTV, pentru hartuire (sic!), de catre numita E. Vig Gelmarean, ca o acoperire a neregulilor si incalcarilor flagrante ale regulamentelor.”, se arată în memoriul semnat de Karen Attila SebesiContinutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info