Unirea Principatelor Române serbată la Chișinău, sursa imagine: nouadreapta.md
Ca și în fiecare an, militanții Mișcării Național-Creștine Noua Dreaptă au sărbătorit Unirea Principatelor Române. Vineri, 23 ianuarie, la Chișinău, zeci de unioniști s-au adunat în fața stadionului ”Zimbru” de unde au pornit într-un marș până la bustul Domnitorului Unificator Alexandru Ioan Cuza.
Tinerii național-unioniști au scandat lozinci unioniste și au cântat cântece patriotice. În fața Bustului A. I. Cuza a fost organizată o manifestație în cadrul căreia s-au recitat poezii unioniste și s-au ținut discursuri. Manifestația a fost deschisă cu poezia ”Apel la Reunire” recitată de Diana Enache, după care liderul Gărzii Naționaliste Cibotari Radu a vorbit despre importanța acestei zile și necesitatea menținerii spiritului unionist din Basarabia. La fel au vorbit reprezentanții Mișcării Național – Creștine Noua Dreaptă și Platformei Unioniste ”Tinerii Moldovei”, care au subliniat importanța luptei unioniste.
Unirea Principatelor Române este una din cele mai importante pagini din istoria neamului românesc. Unirea Moldovei și Valahiei a dat nașterea statului Național Român și a fost primul pas spre unificarea tuturor românilor într-un stat care a culminat cu Unirea de la 1918.
Cu părere de rău, Basarabia și Bucovina de Nord au fost rupte din trupul Țării, însă atât timp cât în vinele noaste curge sângele și în piept ne bate inima, lupta nu va sfârși niciodată, vom lupta până la capăt și vom reuni din nou Basarabia și Bucovina de Nord cu Partia-Mumă România.
Trăiască Unirea! Trăiască România Mare!
Sursa:
[1] nouadreapta.md
La începutul lunii iulie 1601, Mihai Viteazu îşi schimbă tabăra militară de la Debreţin, trece…
Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…
Evenimentul din 11 iulie 1848, când Lajos Kossuth, liderul revoluției maghiare, a cerut recrutarea de…
Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…
Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…
La 10 iulie 1466, au început lucrările de construcție la Mănăstirea Putna, una dintre cele…
Leave a Comment