Categories: Știri

Ciobănescul Mioritic şi Ciobănescul Carpatin au fost recunoscuţi la nivel internaţional

Rasele romanesti de caini, Ciobanescul Mioritic si respectiv Ciobanescul Carpatin vor fi primele din Romania care vor fi omologate definitiv la nivel international, acestea aflandu-se acum intr-un stadiu de provizorat, de zece ani, pe listele Federatiei Chinologice Internationale (FCI).

„Pana acum am fost recunoscuti provizoriu de Federatia Internationala. Aceste provizorate se dau pe zece ani. Asadar, anul acesta expira provizoratul pentru Ciobanescul Mioritic (foto mai jos, in articol) si Ciobanescul Carpatin (foto principal). Vestea buna este ca vor fi recunoscute definitiv de cel mai important organism pe mondial. In ceea ce priveste Ciobanescu de Bucovina, mai trebuie sa asteptam inca cinci ani, apoi vom mai vedea. Ciobanescul Corb este recunoscut doar la nivel national, nu a intrat pe lista provizoratului international. Pentru acesta se mai lucreaza la documentatie”, a declarat pentru Adevarul arbitrul international Petre Munteanu, care face parte din comisia de omologare a raselor nationale.

Ciobanescul Mioritic si Ciobanescul Carpatin au fost recunoscuti la nivel international

In luna iunie, va avea loc omologarea oficiala a celor doua rase de ciobanesti , la Milano.La acest moment, in Romania, exista in aproximativ 3.000 de Ciobanesti Mioritici si cam tot atatia Carpatini, cu pedigree.

Inca doua alte rase romanesti mai au de asteptat. Este vorba de Ciobanescul de Bucovina, care are cinci ani de provizorat pe plan international, in timp ce Ciobanescul Corb este recunoscut doar la nivel national.

Ciobănescul românesc, sursa imagine: balaurulroman.wordpress.com

Sursa:

[1] activenews.ro

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

12 iulie 1907 – Jandarmii unguri sfârtecă rochia domnișoarei Sofia Cercel pentru că avea în cusătură cele trei culori românești

Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…

2 zile ago

10 Iulie 1773 – Raportul împăratului Iosif al II-lea menționa că multe familii de români au emigrat în Moldova sau Țara Românească

Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…

4 zile ago

10 Iulie 1667 – document scris în limba maghiară veche care menționa că pe teritoriul Austriei de azi locuiau valahi

Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…

4 zile ago