libris.ro
Categories: Știri

Ciobănescul Mioritic şi Ciobănescul Carpatin au fost recunoscuţi la nivel internaţional

Rasele romanesti de caini, Ciobanescul Mioritic si respectiv Ciobanescul Carpatin vor fi primele din Romania care vor fi omologate definitiv la nivel international, acestea aflandu-se acum intr-un stadiu de provizorat, de zece ani, pe listele Federatiei Chinologice Internationale (FCI).

„Pana acum am fost recunoscuti provizoriu de Federatia Internationala. Aceste provizorate se dau pe zece ani. Asadar, anul acesta expira provizoratul pentru Ciobanescul Mioritic (foto mai jos, in articol) si Ciobanescul Carpatin (foto principal). Vestea buna este ca vor fi recunoscute definitiv de cel mai important organism pe mondial. In ceea ce priveste Ciobanescu de Bucovina, mai trebuie sa asteptam inca cinci ani, apoi vom mai vedea. Ciobanescul Corb este recunoscut doar la nivel national, nu a intrat pe lista provizoratului international. Pentru acesta se mai lucreaza la documentatie”, a declarat pentru Adevarul arbitrul international Petre Munteanu, care face parte din comisia de omologare a raselor nationale.

Ciobanescul Mioritic si Ciobanescul Carpatin au fost recunoscuti la nivel international

In luna iunie, va avea loc omologarea oficiala a celor doua rase de ciobanesti , la Milano.La acest moment, in Romania, exista in aproximativ 3.000 de Ciobanesti Mioritici si cam tot atatia Carpatini, cu pedigree.

Inca doua alte rase romanesti mai au de asteptat. Este vorba de Ciobanescul de Bucovina, care are cinci ani de provizorat pe plan international, in timp ce Ciobanescul Corb este recunoscut doar la nivel national.

Ciobănescul românesc, sursa imagine: balaurulroman.wordpress.com

Sursa:

[1] activenews.ro

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

23 Iulie 1859 – A apărut, la București, prima publicație a Armatei Române, “Observatorul militar, diariu, politicu și scientificu”

La 23 iulie 1859 avea loc nașterea presei militare românești: „Observatorul militar, diariu, politicu și…

16 ore ago

21 Iulie 1551 – Ziua când ungurii, prin Ioan Sigismund Zapolya, cedează stăpânirea Transilvaniei lui Ferdinand de Habsburg

Evenimentul petrecut la 21 iulie 1551, când Isabella a Ungariei și fiul ei, Ioan Sigismund…

3 zile ago

20 Iulie 1896 – A apărut ziarul „Liga ortodoxă”, sub conducerea lui Alexandru Macedonski

Pe 1896 a apărut ziarul „Liga ortodoxă", sub conducerea lui Alexandru Macedonski. Ziarul „Liga Ortodoxă”,…

4 zile ago

20 Iulie – Ziua Aviației Române, sărbătorite pe 20 iulie în România, prilejuită de Sfântul Ilie Tesviteanul, ocrotitorul aviației

Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene se sărbătorește anual pe 20 iulie, în aceeași…

4 zile ago

19 Iulie 1877 – Rușii cereau cu insistență ajutorul României după înfrângerile cu turcii

La data de 19 iulie 1877, Marele Duce Nicolae, comandantul suprem al armatelor rusești, a…

5 zile ago