Mai Colonelu' Turcelu', tocmai tu care ai crescut ca un sarpe la sanul lui Nuti sa o musti acum de silicoane?
Vreme de un deceniu, Traian Băsescu s-a folosit de o portavoce feminină pentru a-şi testa intenţiile sale şi a anticipa cele mai importante mişcări pe scena politică. Poate că, din acest motiv, portavocei i s-a spus Elena „Gură de Aur“. Nu ştim dacă utilizatorul porta-vocii o fi cunoscut zicala: „Poţi să scoţi ţiganca din mahala, nu poţi să scoţi mahalaua din ţigancă“.
O paralelă şi asemănările între tarele regimurilor politice ale regelui dictator Carol al II-lea şi preşedintelui jucător Băsescu nu pot rămâne neobservate.
AUREL I. ROGOJAN, Cititi intreg articolul in www.cotidianul.ro
ADDENDA
Nu știu cine i-o fi dat Elenei Udrea porecla de Elena-„Gură de aur“ – şi încă cu G mare, ca să fie trimiterea cît mai clară la Sfîntul Ioan Gură de Aur, dar este şi mai clar că este o nefericită asociere, reprezentînd o cruntă blasfemie. Mai ales că, pe vremea juneţii ei năbădăioase, descrise într-o biografie care circulă pe Internet, Elena Gabriela Udrea îşi folosea gura pentru alte activităţi decît să emită propoziţii.
Nu demult, din cauza unei exhibiţii pretins sportive etalate de televiziunile de scandal – exhibiţie care nu era decît tot o făcătură pentru a menţine în prim-planul mediatic imaginea ei de V.I.P., deoarece ea „nu sărise cu paraşuta“, ci fusese legată de un paraşutist care sărise ţinînd-o pe ea în braţe – tot televiziunile de scandal, dar ale Opoziţiei, o gratulaseră constant cu o poreclă mai adecvată şi cu evidente aluzii „sexoase“: acela de „Udrea-paraşuta“! Ca atare, expresia Elena-„Gură de aur“ este total neinspirată.
Totuşi, cu excepţia acestei sintagme nefericit alese, articolul merită preluat şi de alte reviste on line şi citit de cît mai multă lume!
Colonel (rtg.) Vasile I. Zărnescu
Sursa:
[1] altermedia.info
În a doua jumătate a secolului al XV-lea, Imperiul Otoman, condus de sultanul Baiazid al…
Deși nu sunt finalizate încă lucrările la exterior și interior, parohia Sfântul Mare Mucenic MINA,…
Ziua de 4 iulie 1848, acest moment marchează începutul unei etape esențiale în Revoluția Română…
Unul dintre paradoxurile antiromânismului din Ardealul teorizat de administrația maghiară în perioada dualismului austro-ungar este…
Gestul lui Nicolae Borgovan, din 2 iulie 1888, la Beiuș, este unul dintre acele momente…
"„𝐄𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚̆ 𝐫𝐞𝐜𝐮𝐧𝐨𝐬̦𝐭𝐢𝐧𝐭̦𝐚̆ 𝐢𝐥𝐮𝐬𝐭𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐯𝐨𝐢𝐞𝐯𝐨𝐝, 𝐒̦𝐭𝐞𝐟𝐚𝐧 𝐜𝐞𝐥 𝐌𝐚𝐫𝐞!” Miercuri, 2 iulie 2025, începând cu ora 10:00,…
Leave a Comment