Elena Udrea – doar emblema unui deceniu al guvernărilor cleptocratice?!

Vreme de un deceniu, Traian Băsescu s-a folosit de o portavoce feminină pentru a-şi testa intenţiile sale şi a anticipa cele mai importante mişcări pe scena politică. Poate că, din acest motiv, portavocei i s-a spus Elena „Gură de Aur“. Nu ştim dacă utilizatorul porta-vocii o fi cunoscut zicala: „Poţi să scoţi ţiganca din mahala, nu poţi să scoţi mahalaua din ţigancă“.

O paralelă şi asemănările între tarele regimurilor politice ale regelui dictator Carol al II-lea şi preşedintelui jucător Băsescu nu pot rămâne neobservate.

Elena Udrea – doar emblema unui deceniu al guvernărilor cleptocratice?!

AUREL I. ROGOJAN, Cititi intreg articolul in www.cotidianul.ro

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

ADDENDA

Nu știu cine i-o fi dat Elenei  Udrea porecla de Elena-„Gură de aur“ – şi încă cu G mare, ca să fie trimiterea cît mai clară la Sfîntul Ioan Gură de Aur, dar este şi mai clar că este o nefericită asociere, reprezentînd o cruntă blasfemie. Mai ales că, pe vremea juneţii ei năbădăioase, descrise într-o biografie care circulă pe Internet,  Elena Gabriela  Udrea îşi folosea gura pentru alte activităţi decît să emită propoziţii.

Nu demult, din cauza unei exhibiţii pretins sportive etalate de televiziunile de scandal – exhibiţie care nu era decît tot o făcătură pentru a menţine în prim-planul mediatic imaginea ei de V.I.P., deoarece ea „nu sărise cu paraşuta“, ci fusese legată de un paraşutist care sărise ţinînd-o pe ea în braţe – tot televiziunile de scandal, dar ale Opoziţiei, o gratulaseră constant cu o poreclă mai adecvată şi cu evidente aluzii „sexoase“: acela de „Udrea-paraşuta“! Ca atare, expresia Elena-„Gură de aur“ este total neinspirată.

Totuşi, cu excepţia acestei sintagme nefericit alese, articolul merită preluat şi de alte reviste on line şi citit de cît mai multă lume!

Colonel (rtg.) Vasile I. Zărnescu

Mai Colonelu' Turcelu', tocmai tu care ai crescut ca un sarpe la sanul lui Nuti sa o musti acum de silicoane?
Mai Colonelu’ Turcelu’, tocmai tu care ai crescut ca un sarpe la sanul lui Nuti sa o musti acum de silicoane?

Sursa:

[1] altermedia.info

 

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Fabricantii de oameni politici

mar feb. 3 , 2015
Nota noastra: S-a ajuns ca o șleahtă de corupţi atat din partidele politice cat si din serviciile secrete sa fie cei care trag sforile in multe domenii din Romania, inclusiv in mediul economic sau in lupta politica. Statul roman a fost transformat de acesti indivizi intr-un stat de tip mafiot.  Presupun […]
Fabricantii de oameni politici, Coldea, Kovesi, Stanciu, imagine:Zlati Cornel

Poate vă place și:

libris.ro