Clasa politica invechita apara interesele bancilor in loc sa iși apere cetațenii

Romanii afectați de criza francului elvețian protesteaza și astazi in mai multe orașe din țara impotriva delasarii clasei politice invechite care nu a reușit de cateva saptamani sa produca nicio soluție pentru a-și ajuta cetațenii pe care pretinde ca ii reprezinta.

Faptul ca romanii care au credite in franci elvețieni sunt nevoiți sa iasa in strada ca sa ceara adoptarea unor masuri reprezinta un vot de blam la adresa clasei politice interesate mai degraba sa protejeze bancile și marile interese finainciare decat sa-și protejeze cetațenii.

Clasa politica invechita apara interesele bancilor in loc sa iși apere cetațenii

Alte state europene au luat imediat masuri menite sa vina in ajutorul cetațenilor inșelați de jocul piramidal al creditelor in franci elvețian, clasa politica romaneasca, in schimb, a simulat cateva intalniri sperand ca subiectul va fi uitat.

Degeaba luptam cu corupția din trecut daca acest lucru nu duce la protecția din prezent a cetațenilor și daca nu obținem efectul de responsabilitate al autoritaților fața de nevoile actuale ale populației.

Partidul Romania Unita cere Parlamentului și Guvernului sa nu mai traga de timp și sa adopte o soluție prin care romanii care au credite in franci elvețieni sa poata sa iși plateasca ratele la nivelul la care le-au contractat. Altfel, inseamna ca in Romania clasa politica invechita nu ii reprezinta pe cetațeni, ci pe bancheri, și atunci singura soluție este inlocuirea ei.

Politicienii care apara interesele bancilor in detrimentul cetațenilor sa se angajeze in sistemul bancar, nu sa ocupe funcții publice unde singura obligație pe care o au este sa ii reprezinte pe romani, obligație pe care, evident, nu și-o indeplinesc!

Partidul Romania Unita : Comunicat de presă PRU: Solicit Guvernului oprirea privatizărilor și eficientizarea companiilor de stat, nu înstrăinarea lor

Sursa:

[1] Bogdan Diaconu

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

Pagina de Facebook a singurului cotidian românesc din Carei, furată de hackeri

De ani buni, Buletin de Carei este singurul cotidian românesc independent din zonă care încă…

o oră ago

Primarul din Satu Mare: 14 mai 1970 a însemnat o tragedie pentru orașul nostru, dar în același timp și un moment de renaștere

Marți, 14 mai 2024, la Satu Mare s-a ținut un moment de reculegere pentru victimele…

23 de ore ago

Candidatul UDMR la Primăria Carei nu recunoaște limba oficială a României

Candidatul UDMR Carei pentru funcția de primar sfidează comunitatea locală și nu recunoaște limba oficială…

o zi ago