Categories: Stiri

O noua miscare tulbura linistea Europei: „Albania Naturală”

Liderul mişcării Albania Naturală (Shqiperi Etnike), Koco Danaj, militeaza pentru o Albanie Mare,  fara minoritati: fara aromani, fara meglenoromani, fara sarbi, fara muntenegreni, fara macedoneni, fara greci, fara evrei, si fara tigani.

Daca nu o sa se poata curata etnic toata Albania, atunci se vor uni toti albanezii, din toate provinciile, din toate regiunile si o sa fie razboi, asta a declarat Koco Danaj, fost consilier a trei dintre premierii Albaniei.Impotriva minoritatilor aceasta miscare a dus o politica agresiva de asimilare, in primul rand prin islamizarea lor fortata si apoi albanizarea era si ea mai usor de realizat.

Tendintele expansioniste ale Albaniei practic nu au incetat niciodata sa existe, miscarea Albania Naturală revendicand pretentii asupra teritoriilor Muntenegrului, Macedoniei si mai nou chiar si Greciei.

Albania Mare, vise iredentiste

Scopul de a crea o Albanie Mare nu a fost anulat. Teritoriile Macedoniei şi Muntenegru, populate de albanezi, nu au fost excluse niciodată din planurile albanezilor kosovari, iar albanezii de pe teritoriul fostei Iugoslavia au aşteptat doar momentul când problema Kosovo va fi importantă pentru organizaţiile internaţionale.

Acordul dintre Priştina şi Belgrad, semnat în aprilie 2013 la Bruxelles, care a recunoscut de fapt independenţa Kosovo, a devenit un stimulent imens pentru intensificare acţiunilor albanezilor din regiune. În luna august a anului 2013, liderul mişcării Albania Naturală, Koco Danaj, a reînviat ideea semnării unei petiţii cu privire la necesitatea ca toţi albanezii să trăiască împreună într-un singur stat.

Folosind mijloacele moderne de comunicare, petiţia a fost semnată de parlamentari din Albania, Kosovo, Muntenegru, Macedonia. Scopul a fost acela de a pune Europa în faţa necesităţii de a respecta dorinţa albanezilor din regiune de a se uni într-un singur stat. Albanezii din Muntenegru susţin iniţiativa corectării non-violente a „erorilor istorice” faţă de poporul albanez.

O noua miscare tulbura linistea Europei: „Albania Naturală”, Koço Danaj

Sursa:

[1] frontpress.ro

 

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

2 Mai 1864 – Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de stat!

2 Mai 1864 - Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de…

o zi ago

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

o zi ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

3 zile ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

3 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

4 zile ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

5 zile ago