Categories: Rusia

Propaganda rusească este considerată componentă a noului război de tip hibrid

În cazul conflictului ruso-ucrainean, comunitatea mondială s-a confruntat cu un nou tip de agresiune – așa-numitul război hibrid. Toată lumea arată dovezi despre finanțarea și înarmarea de către Russia a insurgenților din sud-estul Ucrainei.

Cu ajutorul lor se efectuează operațiuni militare,  se organizează provocări, diversiuni, atacuri teroriste pe teritoriul Ucrainei, distrugerea infrastructurii, a economiei, sau se ucid civili. Rusia este preocupată  numai de distrugere și de haos. Între timp, Kremlinul neagă complet implicarea sa în conflictul din Ucraina, descriindu-l ca  pe un conflict intern sau război civil.

Propaganda rusească este considerată componentă a noului război de tip hibrid

[tp_product id=”206623474″ feed=”3744″]
Unul dintre cele mai importante elemente ale războiului hibrid este războiul informațiilor. Cetățenii din Crimeea, din sud-estul Ucrainei au devenit deja victime ale propagandei mincinoase și cinice ale mass-mediei rusești.

Mass media reprezintă o armă puternică atunci când este vorba de războiul informațional.

În războiul inopinat din Ucraina, mass-media rusă – televiziunile și emisiunile radio promoveaza rezolvarea si găsirea de soluții pentru o mulțime de misiuni militare. Blietzkrieg-ul  implementat în Crimeea cu sprijinul populației de limbă rusă, care a fost influențat în mod adecvat de către propaganda rusă poate servi drept un exemplu.

În Rusia de astăzi practic nu mai există mass media independentă. Totul este controlat de către autorități și s-a reinstaurat o poliție politică ingrozitoare.

Propaganda rusească și în general mass media rusească reprezintă deja o amenințare pentru securitatea Europei. Eficiența propagandei mass mediei rusești din Ucraina a dovedit acest lucru din plin.

DE CE LIPSESTE RUSIA DIN TEORIILE CONSPIRATIONISTE?

Sursa:

[1] ireport.cnn.com

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

View Comments

  • ..eu nu vad decat o propaganda antiruseasca...rusii sant urati , sant rai , ne dau gazele cu bani ,la fel si petrolul , vor sa ne atace sa tara noastra draga si corupta,, au invadat ukraina cu 1200 de tancuri ..trag in avioane civile ca sa le fure portofelele si lanturile de aur mortilor care cad din cer ..voi ati citit altceva ?..eu nu,aaa ,l-am uitat pr PUTIN .cu cat creste tensiunea din ukraina cu atat creste averea lui putin.. acum a ajuns la 30 de miliarde , fiind cel mai bogat de pe planeta ..eu stiam ca rockfeller si rothschild sant cei mai bogati cu sute poate mii de miliarde , apoi , ca putin este evreu ..aici nu se leaga de loc , ca este pedofil , paranoic , homosexual in timpul liber si dictator ..maine va fi calificat ca ..tradator (nu conteaza al cui )...etc..si cati idioti pun botul ...

  • Sigur domnule, rusii sunt de fapt cele mai dragute fiinte de pe fata Pamantului si numai noi nu stiam asta din cauza propagandei occidentale ... acum ne-am tras singuri cateva palme peste ceafa si o sa incercam sa privim de acuma cu speranta numai inspre Est pentru ca de acolo vine lumina .... pffff... TREZIREA! Rusii n-au facut decat rau, iar in ceea ce priveste relatia cu romanii acestia au aratat nu o singura data ca nu se poate avea incredere in ei!

Share
Published by
Glasul.info

Recent Posts

2 Mai 1864 – Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de stat!

2 Mai 1864 - Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de…

4 zile ago

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

5 zile ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

6 zile ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

7 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

o săptămână ago