Domnul Senator Ioan Ghise este un politician cunoscut, liberal convins, nu unul de conjunctura – singurul parlamentar roman prezent in mod frecvent in Piata, in fruntea protestatarilor impotriva agresiunii basiste asupra Tarii si Poporului.
A fost si primar al Brasovului, prieteni ai nostri reprosandu-i doar faptul ca n-a furat si domnia sa precum ceilalti. Avem motive sa credem ca n-a furat, cata vreme nu s-a scris prin ziare si nu s-a vorbit pe la televiziuni ca ar fi facut-o.Dimpotriva, il vedem aproape in fiecare zi la televiziunile de larga audienta, in aceeasi postura de antibasist doritor de bine pentru Romania si romani.
Ioan Ghise, singurul politician care a ramas antibasist pana la capat?
Iarasi, nu avem motive sa nu-l credem, cata vreme la ruperea USL si a PNL, din care facea parte, a preferat sa se traga deoparte si sa-si duca singur mai departe programul cu care a intrat in Parlament si a iesit in strada – de la care nu s-a abatut, cum fac indeobste pioliticienii.
Dar oare numai de marirea salariilor si pensiilor sa depinda iesirea Romaniei din marasm si propasirea natiei noastre – ca sa-si numeasca asfel partidul? Sa nu inteleaga domnia sa ca fara o schimbare din temelie a actualului sistem, a cadrului constitutional, in Romania nu se vor putea face schimbari atat de profunde cum este alinierea salariilor si pensiilor – care depind inexorabil de vointa Marii Finante Mondiale – la nivelul celor din UE? Ca, deci, trebuie repuse pe baze noi raporturile Romaniei cu Marea Finanta si cu Lumea, in general.
Sa nu-si dea seama Dl. Ghise ca actuala clasa politica si actuala legislatie se afla intr-o interconditionare atat de stransa incat nimic nu se va putea schimba profund in lipsa unui cadru constitutional nou, care sa le separe, care sa ia parghiile puterii din mainile clasei politice mafiote si sa le treaca in mainile poporului. Cum sa functioneze normal „puterile” statului, cand unele din ele le numesc pe altele si le controleaza, fara ca poporul sa poata interveni acolo unde lucrurile merg anapoda, contrar promisiunile facute de politicieni in campaniile electorale?
Eu sunt convins ca Dl. Ghise stie toate acestea si ca programul domniei sale nu difera esential de Constitutia Cetatenilor, mai ales ca este singurul parlamentar care a introdus si sustinut in parlament Legea Cojocaru si cateva proiecte de legi decurgand din prevederile acesteia si ale Constitutiei Cetatenilor.
Sunt asadar motive sa speram ca, odata infiintat partidul domniei sale, ne vom putea regasi in cadrul Aliantei Nationale. Stiu, exista o mare problema aici: postura de lider „maxim” (ah, teribil termen!), pe care fiecare conducator de partid/partidulet si-o aroga. Un subiect atat de complicat, si totusi atat de simplu, daca exista vointa de reglementare viabila.
Ma ia groaza cand ma gandesc la modificarile pe care actualii guvernanti vor sa le aduca legii electorale si celei privind partidele politice. E totusi mult prea mult sa putem avea partide formate din 3 membri – culmea, acum cand noi, partidele mai mici, cautam formule prin care sa ne putem uni eforturile, ca sa avem cat de cat sanse sa-i inlaturam de la putere.<
Vom trai si vom vedea…