libris.ro

Ioan Ghise, singurul politician care a ramas antibasist pana la capat?

Ioan Ghise, singurul politician care a ramas antibasist pana la capat?

Domnul Senator Ioan Ghise este un politician cunoscut, liberal convins, nu unul de conjunctura – singurul parlamentar roman prezent in mod frecvent in Piata, in fruntea protestatarilor impotriva agresiunii basiste asupra Tarii si Poporului.

A fost si primar al Brasovului, prieteni ai nostri reprosandu-i doar faptul ca n-a furat si domnia sa precum ceilalti. Avem motive sa credem ca n-a furat, cata vreme nu s-a scris prin ziare si nu s-a vorbit pe la televiziuni ca ar fi facut-o.Dimpotriva, il vedem aproape in fiecare zi la televiziunile de larga audienta, in aceeasi postura de antibasist doritor de bine pentru Romania si romani.

Ioan Ghise, singurul politician care a ramas antibasist pana la capat?

Iarasi, nu avem motive sa nu-l credem, cata vreme la ruperea USL si a PNL, din care facea parte, a preferat sa se traga deoparte si sa-si duca singur mai departe programul cu care a intrat in Parlament si a iesit in strada – de la care nu s-a abatut, cum fac indeobste pioliticienii.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Dar oare numai de marirea salariilor si pensiilor sa depinda iesirea Romaniei din marasm si propasirea natiei noastre – ca sa-si numeasca asfel partidul? Sa nu inteleaga domnia sa ca fara o schimbare din temelie a actualului sistem, a cadrului constitutional, in Romania nu se vor putea face schimbari atat de profunde cum este alinierea salariilor si pensiilor – care depind inexorabil de vointa Marii Finante Mondiale – la nivelul celor din UE? Ca, deci, trebuie repuse pe baze noi raporturile Romaniei cu Marea Finanta si cu Lumea, in general.
Sa nu-si dea seama Dl. Ghise ca actuala clasa politica si actuala legislatie se afla intr-o interconditionare atat de stransa incat nimic nu se va putea schimba profund in lipsa unui cadru constitutional nou, care sa le separe, care sa ia parghiile puterii din mainile clasei politice mafiote si sa le treaca in mainile poporului. Cum sa functioneze normal „puterile” statului, cand unele din ele le numesc pe altele si le controleaza, fara ca poporul sa poata interveni acolo unde lucrurile merg anapoda, contrar promisiunile facute de politicieni in campaniile electorale?

Eu sunt convins ca Dl. Ghise stie toate acestea si ca programul domniei sale nu difera esential de Constitutia Cetatenilor, mai ales ca este singurul parlamentar care a introdus si sustinut in parlament Legea Cojocaru si cateva proiecte de legi decurgand din prevederile acesteia si ale Constitutiei Cetatenilor.

Sunt asadar motive sa speram ca, odata infiintat partidul domniei sale, ne vom putea regasi in cadrul Aliantei Nationale. Stiu, exista o mare problema aici: postura de lider „maxim” (ah, teribil termen!), pe care fiecare conducator de partid/partidulet si-o aroga. Un subiect atat de complicat, si totusi atat de simplu, daca exista vointa de reglementare viabila.

Ma ia groaza cand ma gandesc la modificarile pe care actualii guvernanti vor sa le aduca legii electorale si celei privind partidele politice. E totusi mult prea mult sa putem avea partide formate din 3 membri – culmea, acum cand noi, partidele mai mici, cautam formule prin care sa ne putem uni eforturile, ca sa avem cat de cat sanse sa-i inlaturam de la putere.<

Stim ca se vrea existenta a doua partide mari, iar aparitia a sute de micro- sau nano-partide nu face decat sa usureze atingerea unui astfel de obiectiv trasat de Marele Licurici.

Vom trai si vom vedea…

Nota redacției: Nu ne este clar cine este autorul textului. Nu contează prea mult. Îl publicăm deoarece suntem de acord cu ideile din acest text, dar și pentru că acest text valabil conține un paragraf, ultimul, surprinzător de obtuz! Nu mă așteptam să aud voci, voci serioase, care să deplângă modificarea anunțată a procedurilor necesare înființării unui partid! Textul de mai sus deplânge ideea de a avea „partide formate din 3 membri”! 
Stimate domn, este nevoie de cel puțin 3 persoane pentru a înființa un partid! Pentru ca acel partid odată înființat să existe și să conteze, este evident că nu de 3 persoane mai poate fi vorba! Una este înființarea și alta este funcționarea, existența reală, cu impact în conștiința publică!
Deci, chiar dacă se vor înființa 5000 de partide, nu toate vor atrage membri, simpatizanți și votanți.
Sursa: [1]  ioncoja.ro

 

Domnul Senator Ioan Ghise - Familia Basescu este o familie mafiota
Domnul Senator Ioan Ghise – Familia Basescu este o familie mafiota

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info