RSS

Revoluție sau lovitură de stat? …

La trei decenii după…

Comunicat de presă: Fenomenele a…

Ca în fiecare an Ser…

Laurian Stănchescu: "Scrisoare p…

Scrisoare publică ad…

Ion Coja: "Marx & Engels ne-au c…

După 1990, pe Interne…

După Bogdan Diaconu, apare o nou…

Alternativa Dreaptă s…

Gheorghe Piperea: "Marile bănci …

Tot mai multe dintre …

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Ioan Ghise, singurul politician care a ramas antibasist pana la capat?

Print Friendly, PDF & Email

Domnul Senator Ioan Ghise este un politician cunoscut, liberal convins, nu unul de conjunctura – singurul parlamentar roman prezent in mod frecvent in Piata, in fruntea protestatarilor impotriva agresiunii basiste asupra Tarii si Poporului.

A fost si primar al Brasovului, prieteni ai nostri reprosandu-i doar faptul ca n-a furat si domnia sa precum ceilalti. Avem motive sa credem ca n-a furat, cata vreme nu s-a scris prin ziare si nu s-a vorbit pe la televiziuni ca ar fi facut-o.Dimpotriva, il vedem aproape in fiecare zi la televiziunile de larga audienta, in aceeasi postura de antibasist doritor de bine pentru Romania si romani.

Ioan Ghise, singurul politician care a ramas antibasist pana la capat?

Iarasi, nu avem motive sa nu-l credem, cata vreme la ruperea USL si a PNL, din care facea parte, a preferat sa se traga deoparte si sa-si duca singur mai departe programul cu care a intrat in Parlament si a iesit in strada – de la care nu s-a abatut, cum fac indeobste pioliticienii.

Dar oare numai de marirea salariilor si pensiilor sa depinda iesirea Romaniei din marasm si propasirea natiei noastre – ca sa-si numeasca asfel partidul? Sa nu inteleaga domnia sa ca fara o schimbare din temelie a actualului sistem, a cadrului constitutional, in Romania nu se vor putea face schimbari atat de profunde cum este alinierea salariilor si pensiilor – care depind inexorabil de vointa Marii Finante Mondiale – la nivelul celor din UE? Ca, deci, trebuie repuse pe baze noi raporturile Romaniei cu Marea Finanta si cu Lumea, in general.
Sa nu-si dea seama Dl. Ghise ca actuala clasa politica si actuala legislatie se afla intr-o interconditionare atat de stransa incat nimic nu se va putea schimba profund in lipsa unui cadru constitutional nou, care sa le separe, care sa ia parghiile puterii din mainile clasei politice mafiote si sa le treaca in mainile poporului. Cum sa functioneze normal „puterile” statului, cand unele din ele le numesc pe altele si le controleaza, fara ca poporul sa poata interveni acolo unde lucrurile merg anapoda, contrar promisiunile facute de politicieni in campaniile electorale?

Eu sunt convins ca Dl. Ghise stie toate acestea si ca programul domniei sale nu difera esential de Constitutia Cetatenilor, mai ales ca este singurul parlamentar care a introdus si sustinut in parlament Legea Cojocaru si cateva proiecte de legi decurgand din prevederile acesteia si ale Constitutiei Cetatenilor.

Sunt asadar motive sa speram ca, odata infiintat partidul domniei sale, ne vom putea regasi in cadrul Aliantei Nationale. Stiu, exista o mare problema aici: postura de lider „maxim” (ah, teribil termen!), pe care fiecare conducator de partid/partidulet si-o aroga. Un subiect atat de complicat, si totusi atat de simplu, daca exista vointa de reglementare viabila.

Ma ia groaza cand ma gandesc la modificarile pe care actualii guvernanti vor sa le aduca legii electorale si celei privind partidele politice. E totusi mult prea mult sa putem avea partide formate din 3 membri – culmea, acum cand noi, partidele mai mici, cautam formule prin care sa ne putem uni eforturile, ca sa avem cat de cat sanse sa-i inlaturam de la putere.<

Stim ca se vrea existenta a doua partide mari, iar aparitia a sute de micro- sau nano-partide nu face decat sa usureze atingerea unui astfel de obiectiv trasat de Marele Licurici.

Vom trai si vom vedea…

Nota redacției: Nu ne este clar cine este autorul textului. Nu contează prea mult. Îl publicăm deoarece suntem de acord cu ideile din acest text, dar și pentru că acest text valabil conține un paragraf, ultimul, surprinzător de obtuz! Nu mă așteptam să aud voci, voci serioase, care să deplângă modificarea anunțată a procedurilor necesare înființării unui partid! Textul de mai sus deplânge ideea de a avea „partide formate din 3 membri”! 
Stimate domn, este nevoie de cel puțin 3 persoane pentru a înființa un partid! Pentru ca acel partid odată înființat să existe și să conteze, este evident că nu de 3 persoane mai poate fi vorba! Una este înființarea și alta este funcționarea, existența reală, cu impact în conștiința publică!
Deci, chiar dacă se vor înființa 5000 de partide, nu toate vor atrage membri, simpatizanți și votanți.
Sursa: [1]  ioncoja.ro

 

Domnul Senator Ioan Ghise - Familia Basescu este o familie mafiota

Domnul Senator Ioan Ghise – Familia Basescu este o familie mafiota

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline