Calator in tara dacilor liberi. Scoala lui Gerula

Gerula este un clujean al carui nume real e Mugur Pop si care se simte bine traind aidoma dacilor liberi si invațandu-i si pe altii ca reintoarcerea la natura poate fi o pasiune, un stil de viata si, de ce nu, chiar si o afacere. Mugur Pop a dorit sa impartaseasca aceasta lectie tuturor oaspetilor sai, in special copiilor, pe care-i vrajeste cu povesti misterioase, din vremuri de demult, potrivit www.digi24.ro.

Calator in tara dacilor liberi. Scoala lui Gerula

Departe de zgomotul si de poluarea urbana, oricine poate evada, pentru cateva ore, pentru o zi sau pentru o saptamana. Școala lui Gerula ne invata cum sa calarim, cum sa ne imprietenim cu șoimii și ulii, cum sa hranim caini, pisici și capre. Este un loc unde poți afla o multime de povești despre istoria noastra și despre cele mai ascunse carari de munte.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro

„Noi nu prea am vrea sa recunoaștem infrangerea de catre un sistem oareșcum nedrept și pentru ca credem foarte tare in valorile astea care pe noi ne anima, vrem sa fie cumva un gest catre copii sau oameni mari care, ca și noi, vor sa traiasca intr-o lume mai buna”, explica Mugur Pop, inițiatorul Școlii lui Gerula.

Liniștea locului e intrerupta arareori si atunci doar de sunetele naturii: mieunat de pisici, latrat de caini, nechezat de cai și țipete de ulii.

Mugur „Soimaru” este un om care reuseste sa imblanzeasca salbaticia. Si face asta de aproape 40 de ani. „Toate pasarile rapitoare se imblanzesc cu foarte, foarte mult calm. Niciodata nu pot fi folosite metode barbare, nu pot fi pedepsite, doar recompensate. In momentul in care primesc bucațica de carne, ele vor veni pe mana stapanului și vor asculta comenzile sale”, arata Mugur Gliga, șoimar.

Și nu doar pe mana stapanului se aseaza. Odata ce sunt domesticite, aceste pasari salbatice devin prietenoase cu oricine le arata dragoste, prietenie si respect. Uliul este o pasare salbatica de prada care de obicei cu greu se apropie de om, dar atunci cand o face, formeaza cu acesta o echipa fie pentru zbor, fie pentru joaca sau vanatoare.

Călător în ţara dacilor liberi. Şcoala lui Gerula, imagine: digi24.ro
Călător în ţara dacilor liberi. Şcoala lui Gerula, imagine: digi24.ro

Școala lui Gerula este foarte situata in apropierea Clujului. De pe Valea Garbaului, turistii mai au de strabatut doar 2 kilometri pana in mijlocul salbaticiei, acolo unde viata prinde deja un alt gust.

Sursa: [1] www.digi24.ro

[tp_product id=”163414740″ feed=”396″]
Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

TOTUL DESPRE ROMÂNII DIN CADRILATER

lun mart. 2 , 2015
EPISODUL I: CEA MAI VECHE ŢARĂ ROMÂNĂ V. Pârvan spunea: ,,Dintre ţările care alcătuiesc România de azi, Dobrogea este cea mai veche ţară română. Cu mult înainte ca dacii din Dacia să se facă romani, dacii din Dobrogea au început să vorbească latineşte, să se închine ca romanii şi să-şi […]
TOTUL DESPRE ROMÂNII DIN CADRILATER

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
libris.ro