Categories: Serbia

Managerul unui hotel din Serbia a interzis muzica romaneasca: „Muzica romaneasca e murdara si taraneasca!”

Din pacate, romanii din Valea Timocului, Serbia, sunt iarasi subiectul discriminarii cu toate ca ei sunt majoritari in aceasta regiune. In Serbia, Timocul Romanesc este un fel de „Tinutul Secuiesc” inversat, si chiar daca romanii reprezinta aproape 90% din populatia orasului Majdanpek, tot ei sunt discriminati, asta insemnand de fapt ca ei ar fi „minoritatea”… dar nu cea numerica ci cea spirituala.

Managerul unui hotel din Serbia a interzis muzica romaneasca: „Muzica romaneasca e murdara si taraneasca!”

Iata scrisoarea deschisa pe care un roman timocean le-o adreseaza consulului Romaniei la Zaicear, ambasa dei Romaniei la Belgrad, Bisericii Ortodoxe Romane, Protopopiatului Dacia Ripensis, tuturor asociatiilor romanesti din Timoc si tuturor romanilor:

„Valea Timocului, Orasul Maidanu’ Al Mare (Majdanpek), Serbia

Scrisoare deschisa

In atentia:  consulului Romaniei la Zaicear, ambasa dei Romaniei la Belgrad, Bisericii Ortodoxe Romane, Protopopiatului Dacia Ripensis, tuturor asociatiilor romanesti din Timoc si tuturor romanilor

Frati si surori romani, cu strigate de ajutor si de sustinere va trimitem acest apel. Starea in care se afla minoritatea nationala in Timoc, si in orasul Maidan, unde suntem majoritari si autohtoni, a devenit insuportabila. Sambata, 8 martie, a avut loc petrecerea festiva cu ocazia zilei femeilor, in hotelul orasului, „Golden Inn”.

In programul artistic a participat renumitul solist popular roman din zona,Vita Al Mic. Dupa ce a inceput programul artistic cu melodii romanesti, directoarea hotelului, Zorica Markovic (Zorita Marcovici) a intrerupt programul, cu explicatia ca nu e voie a se canta muzica romaneasca, aceasta fiind murdara si taraneasca!

Domnul Vita a declarat atunci la microfon ca nu intelege de ce se interzice muzica romaneasca intr-un oras unde 90% sunt romani. Angajatii hotelului, de origine sarba, chelnerul si ceilalti, i-au atacat fizic pe cei prezenti. Acest incident e doar o parte din evenimentele cotidiene, eu si colaboratorii mei fiind mereu dati afara din baruri si batjocoriti deoarece vorbim romana. Va dati seama ce sufera psihicul nostru dupa atatea discriminari fizice. Va cerem ajutorul direct si imediat, anuntandu-va ca ne vom organiza singuri, in scopul apararii identitatii de roman. Mentionam ca acest hotel, cu numar de telefon +38130581046 si adresa SV. Sava 10, a fost mereu vizitat de turistii din Romania. Frati romani, nu mai intrati in acest hotel! Sunati si intrebati de ce limba romana este interzisa? Romanilor, ajutati-ne sa supravietuim aici ca romanii! Nu avem alta speranta decat pe voi”, a scris  Christian Ruţanu Von Wagner

 

Discriminam pozitiv minoritatile de pe teritoriul Romaniei si negativ românii aflați în comunitățile istorice?, sursa foto: frontpress.ro

 

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

View Comments

  • De cand au ocupat Timocul in 1830 sarbii s-au purtat sinstru cu romanii. Intotdeauna romanii au fost batjocoriti si marginalizati. Cu toate astea eu sunt cel mai revoltat nu fata de sarbi. Ei sunt un popor primitiv, de venetici, cu toate complexele de rigoare, care iae la suprafata si se manifesta prin violenta, ura si discriminare. Sunt cel mai revoltat fata de guvenul Romaniei. Cica sarbii vor sa intre in UE si au nevoie de votul nostru. Ar trebui sa li se spuna de pe-acuma, foarte clar si oficial, ca, atata vreme cat nu au de gand sa duca o munca asidua pentru a compensa secolele de politica de asimilare si marginalizare, nici sa aiba tupeul sa viseze ca intra in UE. Fiind constienti perfect de slabiciunea si lipsa de coloana a politicienilor romani, sarbii, in loc sa dea romanilor drepturi macar elementare, duc asimilarea la paroxism. Vor sa inventeze o limba vlaha, cu alfabet chirilic. Sunt mai rai ca transnistrenii si ei vor ca noi sa votam pentru intrarea lor in UE. Halucinant!

Share
Published by
Glasul.info

Recent Posts

2 Mai 1864 – Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de stat!

2 Mai 1864 - Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de…

24 de ore ago

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

o zi ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

3 zile ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

3 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

4 zile ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

5 zile ago