PNL, impreuna cu alte componente ale Consiliului Unirii, participa la actiunea de protest de la 5 aprilie 2015

Partidul National Liberal, Asociația Veteranilor de Razboi-1992 ”Tiras-Tughina”, Asociatia ”Solidaritatea”, Asociatia ”Liga Unitatii si Dreptatii din Moldova”, alte componente ale Platformei Unioniste ”Consiliul Unirii”, raspunzand invitatiei ”Platformei civice DA”, va participa la manifestarea de protest de la 5 aprilie 2015, din Scuarul Catedralei, in spatele Arcului de Triumf, contra guvernarii corupte si a injustitiei din Republica Moldova.

PNL, impreuna cu alte componente ale Consiliului Unirii, participa la actiunea de protest de la 5 aprilie 2015

[tp_product id=”163414783″ feed=”396″]

Consiliul Unirii a organizat, recent, pe 12 martie, o Masa Rotundă, la care a invitat un mare numar de personalitati cu viziuni unioniste si asociatii, platforme, partide extraparlamentare, pentru a discuta despre locul societatii civile proeuropene, romanesti in situatia politica actuala, creata după alegerile din 30 noiembrie, care s-a soldat cu o majoritate comunista si prorusa la Chisinau.

Componentele Consiliului Unirii a propus combinarea mesajului anticoruptie si anti-injustitie cu mesajul Unirii – pentru ca numai prin Reintregirea cu Romania putem fi siguri caa vor functiona institutiile de stat si dincoace de Prut, iar demnitarii-hoti vor ajunge la puscarie, asa cum este astazi in Romania – stat membru NATO si UE.

PNL a avut o Platforma electorala de pregatire a Reintregirii din 2018, prevazand masuri anticoruptie si anticontrabanda clare, precum posturi vamale comune cu Romania pe Prut, o Filiala DNA a Romaniei la Chisinau, circulatia leului romanesc în Republica Moldova, forte armate comune cu Romania, un Guvern din 11 ministere, cu cel mai important – de integrare intraromanească, Canale TV de rating in R.Moldova, ca sa fie informati romanii si alogenii despre realitatile si lupta antiMafie din Romania.

PNL, Consiliul Unirii sprijina toate manifestarile anticoruptie si anti-injustitie ale societatii civile, reprezentantii acestor entitati isi vor spune opinia in cadrul protestelor, tinand cont si de faptul ca partenerii occidental ai Republicii Moldova sunt siderati de proportiile deturnarii in Republica Moldova a banilor publici si vestici. In timp ce, in Romania, cei mai bogati romani, cu averi dobandite ilicit, ca si umbrelele lor politice, merg la parnaie, in al doilea stat romanesc cei bogati devin si mai bogati, iar oamenii traiesc sub limita saraciei.

Declaratia de Independenta a SUA prevede ca, atunci cand Guvernele instituite nu guverneaza in interesul cetateanului, ele trebuie date jos si instalate alte Guverne sau organizate alte alegeri.

Serviciul de presa al PNL si al Consiliului Unirii

PNL, impreuna cu alte componente ale Consiliului Unirii, participa la actiunea de protest de la 5 aprilie 2015, sursa foto: pnl.md

Sursa: [1] www.pavlicenco.md

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment
Share
Published by
Glasul.info

Recent Posts

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

15 ore ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

2 zile ago

Fenomenul Seghedin, la fel de cutremurător ca Fenomenul Pitești

În conștiința colectivă recentă a poporului român, Fenomenul Pitești are o mai mare rezonanță decât…

2 zile ago

27 Aprilie 1956 –  Ana Pauker a susținut cu tărie că trebuie să se elibereze pașapoarte tuturor persoanelor care vor să plece în Israel

Din Stenogramele ședintelor Biroului Politic al Secretariatului Comitetului Central al PMR (n.r. Partidul Muncitoresc Român),…

2 zile ago

27 Aprilie 1906 – Ziaristul și scriitorul Ioan Russu-Șirianu este amendat cu 40 de coroane pentru cartea „Românii din statul ungar”

După o carieră de profesor de istorie la școala pedagogică de fete la București și…

3 zile ago

CITEȘTE ȘI DĂRUIEȘTE LA TÂRGOVIȘTE: RAREȘ PRISACARIU A PRIMIT DISTINCȚIA CULTURALĂ DIN PARTEA MYOSOTIS MEDIA GROUP

Elevii și studenții târgovișteni au luat parte, pe 25 aprilie, la conferințele Citește și Dăruiește…

3 zile ago