Sunteti de acord ca denumirea pentru romi sa revina la cea de tigani, asa cum e in toata Europa, pentru a nu se mai face confuzie cu romanii?

In toata Europa denumirea traditionala de tigan asa cum suna specific in fiecare limba a fost pastrata in formele sale lingvistice locale numai in Romania denumirea de rrom a fost obligatorie in actele oficiale , iar cei ce nu o folosesc sa primeasca imediat amenda de la Consiliul National Impotriva Discriminarii.

Sunteti de acord ca denumirea pentru romi sa revina la cea de tigani, asa cum e in toata Europa, pentru a nu se mai face confuzie cu romanii?

Problema nu este neaparat  cea a denumirii de rrom in sine cat parsivenia care s-a dorit de la bun inceput de catre oculta mondiala : confuzia pana la identitate intre romani si rromi / tigani. Atat romanii cat si tiganii din Romania care au plecat in strainatate au constatat ca nu doar tiganii romani se dau drept cetateni romani ci si tigani din alte tari din estul Europei : tigani bulgari ,tigani sarbi.
[tp_product id=”194129280″ feed=”396″]
Multa lume il uraste pe Iliescu pentru impunerea parsiva si fortata a termenului de rrom in limba romana asa cum nu s-a mai facut in nici o alta tara. Din biografia lui Iliescu aflam ca acesta are atat descendenta tiganeasca cat si khazara ca si khazarul Soros ( care si-a schimbat numele din Tivadar , nume intalnit si la tiganii din zona vestica a Romaniei). Iliescu este ruda nici mai mult nici mai putin decat cu familia regala Cioaba.
Soros este unul dintre artizanii importanti care au finantat schimbarea numelui de tigan in rrom. A facut-o nu din bunatate sufleteasca sau din cine stie ce motive umanitare ci cu scopul confuziei pana la identitate intre romani si rromi.
Soros a infiintat o fundatie numita Fundatia pentru o Societate Deschisa ( Open Society Fundation ) unde in calitate de presedinte al ei s-ar ocupa de problemele de integrare ale rromilor din Romania.Despre ce intelege Soros prin Societate Deschisa am scris intr-o postare precedenta. Sub acoperirea de filantrop Soros face jocurile ascunse ale ocultei mondiale. Sa fim seriosi : un rechin al economiei care nu ezita sa se imbogateasca din suferinta altora face acte de caritate?
Intrebarea este : daca Soros s-a nascut in Ungaria la Budapesta de ce nu se ocupa de integrarea tiganilor din Ungaria ? Tiganii unguri nu merita integrati ? De ce nu a luptat ca tiganilor din Ungaria sa li se spuna rromi pana la confuzia cu romanii ? Cum ar fi ca la recensamantul din Ungaria tiganii sa se declare rromi /romani ?
Sunteti de acord ca denumirea pentru romi sa revina la cea de tigani, asa cum e in toata Europa, pentru a nu se mai face confuzie cu romanii?

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment
Share
Published by
Glasul.info

Recent Posts

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

19 ore ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

2 zile ago

Fenomenul Seghedin, la fel de cutremurător ca Fenomenul Pitești

În conștiința colectivă recentă a poporului român, Fenomenul Pitești are o mai mare rezonanță decât…

2 zile ago

27 Aprilie 1956 –  Ana Pauker a susținut cu tărie că trebuie să se elibereze pașapoarte tuturor persoanelor care vor să plece în Israel

Din Stenogramele ședintelor Biroului Politic al Secretariatului Comitetului Central al PMR (n.r. Partidul Muncitoresc Român),…

2 zile ago

27 Aprilie 1906 – Ziaristul și scriitorul Ioan Russu-Șirianu este amendat cu 40 de coroane pentru cartea „Românii din statul ungar”

După o carieră de profesor de istorie la școala pedagogică de fete la București și…

3 zile ago

CITEȘTE ȘI DĂRUIEȘTE LA TÂRGOVIȘTE: RAREȘ PRISACARIU A PRIMIT DISTINCȚIA CULTURALĂ DIN PARTEA MYOSOTIS MEDIA GROUP

Elevii și studenții târgovișteni au luat parte, pe 25 aprilie, la conferințele Citește și Dăruiește…

4 zile ago