Categories: UcrainaUnionism

OAMENI DE AFACERI DIN IASI – LA TARGUL TURISTIC DIN CERNAUTI

Dincolo de orice initiativa, tinutul nostru bucovinean are frumoase posibilitati de a-si dezvolta potenţialul turistic si, deci, de a-si spori incasarile in buget, deoarece dispune de reale posibilitati de recreare si intremare a sanatatii, de odihna ai vizitare. Si-apoi, daca inainte vreme asemenea targuri aveau loc in cadrul Iarmarocului de Sanpetru, in acest an organizatorii – Primaria Cernautiului si Departamentul Ecologie si Turism al Administratiei Regionale de Stat – au hotarat sa infaptuiasca, in ultima sambata a lunii aprilie, pe Piata Preasfanta Maria (fosta Piata Turceasca), un fel de repetitie a acestui eveniment traditional ce a ajuns la editia a 10-a.

OAMENI DE AFACERI DIN IASI – LA TARGUL TURISTIC DIN CERNAUTI

[tp_product id=”194129817″ feed=”396″]

De altfel, aceasta decizie a fost o reusita, la actuala editie a targului turistic participand  peste 50 de firme turistice din nordul Bucovinei, Iasi, Romania,  regiunile Lviv, Volyn. Ivano-Frankivsk, Ternopil.

   Iarmarocul a fost vizitat de Excelenta Sa, doamna Eleonora Moldovan, Consulul General al Romaniei la Cernauti, Jean de Lanua, primul secretar al Ambasadei Belgiei in Ucraina,   Anna Romanova, secretarul Comitetului Radei Supreme a Ucrainei in chestiunile familiei, politicii tineretului, sportului si turismului, Florin Barhalescu, presedintele Asociatiei de turism din Iasi, deputatii poporului Mykola Fedoruk si Maksim Burbak.

Ori, pe parcursul intregii zile oaspetii si locuitorii Cernautiului au avut posibilitatea sa ia cunostinta de propunerile operatorilor turistici, sa deschida pentru sine noi trasee turistice, sa-si procure articole ale mesterilor populari, marfuri de larg consum, produse alimentare, sa asculte cantece si melodii populare, interpretate de colective folclorice de amatori din tinut, sa guste din bucatele traditionale ale natiunilor conlocuitoare.

In fond, fiecare vizitator a gasit la iarmaroc ceea ce si-a dorit pentru sine, pentru familie, s-a odihnit, a obtinut o dispozitie de sarbatoare. Apropo, totalizand rezultatele targului, putem afirma ca stravechea urbe de pe Prut devine intr-adevar un adevarat centru turistic, fapt mentionat si in timpul intalnirii la „masa rotunda” in chestiunile dezvoltarii turismului ce a avut loc duminica si la care au participat reprezentantii domeniului respectiv din nordul Bucovinei si din Iasi, care au declarat despre extinderea colaborarii in aceasta directie.

Diana TOMA

Sursa:

[1] zorilebucovinei.com
OAMENI DE AFACERI DIN IASI – LA TARGUL TURISTIC DIN CERNAUTI

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment
Share
Published by
Glasul.info

Recent Posts

Copii certați și înjurați în limba română ca să înțeleagă că limba maghiară e frumoasă!

Un cadru didactic de la o școală dintr-un oraș ardelean și-a prezentat o metodă didactică…

15 ore ago

8 Mai 1882 –  Cum tremura Ungaria la auzul înființării Comitetului  „România Iredentă” devenită mai apoi Societatea Carpații

La 8 mai 1882 la Budapesta era emisă circulara ministrului de interne regal maghiar, prin…

21 de ore ago

Invitație la marcarea Zilei Independenței României la Carei

"Direcția de Cultură Carei, vă invită vineri, 10 mai 2024, începând cu ora 12.15, pe…

22 de ore ago

Seară a memoriei anticomuniste. La București, va fi evocat jurnalistul MIHAI CREANGĂ

Joi 9 mai 2024, ora 17, la Academia Civică – București, Strada Jean Louis Calderon…

o zi ago

Școala Brâncovenească te invită luni, 3 Iunie, Casa de Cultură la conferința “Riscuri pentru sănătatea mintală la nouă generație”

“Aceasta este drama cea mare a copilului sau a tânărului culturii mediatice: discrepanţa uriaşă dintre…

2 zile ago