OAMENI DE AFACERI DIN IASI – LA TARGUL TURISTIC DIN CERNAUTI

Dincolo de orice initiativa, tinutul nostru bucovinean are frumoase posibilitati de a-si dezvolta potenţialul turistic si, deci, de a-si spori incasarile in buget, deoarece dispune de reale posibilitati de recreare si intremare a sanatatii, de odihna ai vizitare. Si-apoi, daca inainte vreme asemenea targuri aveau loc in cadrul Iarmarocului de Sanpetru, in acest an organizatorii – Primaria Cernautiului si Departamentul Ecologie si Turism al Administratiei Regionale de Stat – au hotarat sa infaptuiasca, in ultima sambata a lunii aprilie, pe Piata Preasfanta Maria (fosta Piata Turceasca), un fel de repetitie a acestui eveniment traditional ce a ajuns la editia a 10-a.

OAMENI DE AFACERI DIN IASI – LA TARGUL TURISTIC DIN CERNAUTI

[tp_product id=”194129817″ feed=”396″]

De altfel, aceasta decizie a fost o reusita, la actuala editie a targului turistic participand  peste 50 de firme turistice din nordul Bucovinei, Iasi, Romania,  regiunile Lviv, Volyn. Ivano-Frankivsk, Ternopil.

   Iarmarocul a fost vizitat de Excelenta Sa, doamna Eleonora Moldovan, Consulul General al Romaniei la Cernauti, Jean de Lanua, primul secretar al Ambasadei Belgiei in Ucraina,   Anna Romanova, secretarul Comitetului Radei Supreme a Ucrainei in chestiunile familiei, politicii tineretului, sportului si turismului, Florin Barhalescu, presedintele Asociatiei de turism din Iasi, deputatii poporului Mykola Fedoruk si Maksim Burbak.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro

Ori, pe parcursul intregii zile oaspetii si locuitorii Cernautiului au avut posibilitatea sa ia cunostinta de propunerile operatorilor turistici, sa deschida pentru sine noi trasee turistice, sa-si procure articole ale mesterilor populari, marfuri de larg consum, produse alimentare, sa asculte cantece si melodii populare, interpretate de colective folclorice de amatori din tinut, sa guste din bucatele traditionale ale natiunilor conlocuitoare.

In fond, fiecare vizitator a gasit la iarmaroc ceea ce si-a dorit pentru sine, pentru familie, s-a odihnit, a obtinut o dispozitie de sarbatoare. Apropo, totalizand rezultatele targului, putem afirma ca stravechea urbe de pe Prut devine intr-adevar un adevarat centru turistic, fapt mentionat si in timpul intalnirii la „masa rotunda” in chestiunile dezvoltarii turismului ce a avut loc duminica si la care au participat reprezentantii domeniului respectiv din nordul Bucovinei si din Iasi, care au declarat despre extinderea colaborarii in aceasta directie.

Diana TOMA

Sursa:

[1] zorilebucovinei.com

OAMENI DE AFACERI DIN IASI – LA TARGUL TURISTIC DIN CERNAUTI
OAMENI DE AFACERI DIN IASI – LA TARGUL TURISTIC DIN CERNAUTI
Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Evreii sunt nostalgici dupa Romania: "Aici este tara stramosilor nostri"

mar apr. 28 , 2015
Intr-un videoclip postat pe Youtube de catre un artist israelian, Shlomo Josefson, evreii isi manifesta nostalgia dupa Romania, pe care o numesc “tara stramosilor” lor si dupa mancarurile romanesti sau spectacolele de teatru si alte manifestari culturale romanesti. Intr-adevar, primul teatru evreiesc din Romania si din lume, a fost infiintat la Iasi […]
Evreii nostalgici dupa Romania: "Aici este tara stramosilor nostri"

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
libris.ro