Site icon Glasul.info

Ma numesc FMI, camatar international fara scrupule si caut mereu o victima noua

Darius Vâlcov: "Acordul cu FMI nu mai trebuie continuat", foto: glasul.info

Darius Vâlcov: "Acordul cu FMI nu mai trebuie continuat", foto: glasul.info

Incepand cu anii ’80, romanii de pe vremea lui Ceausescu incepeau sa resimta tot mai acut masurile de austeritate si in mod special lipsa produselor alimentare si a altor produse de larg consum de pe piata romaneasca.

Ce se intamplase intre timp de au intervenit schimbari atat de bruste si de severe in societatea romaneasca din timpul regimului Ceausescu? FMI a inceput sa santajeze Romania sa-si vanda ca si acum pe mai nimic resursele, tinand cont de faptul ca pe la sfarsitul anului 1982 tara noastra atingea un maxim al datoriei externe de 11 miliarde de dolari SUA.

Cu toate ca acesti bani fusesera folositi pentru a industrializa o mare parte din Romania, exista pericolul ca tara noastra sa fi intrat in imposibilitate de plata, intr-o situatie de blocaj financiar asemanatoare situatiei de astazi a Greciei, presata si ea la randul ei de catre FMI si masurile de austeritate impuse de catre oculta financiara globala.

Ceausescu face o miscare curajoasa insa si surprinzatoare in anul 1985 prin care hotaraste ruperea acordului cu FMI si plata tuturor datoriilor externe ale Romaniei. Folosind rezerva de aur a Romaniei, Ceausescu reuseste sa plateasca o mare parte din datoriile externe, datorii care au fost complet achitate in anul 1989.

Ma numesc FMI, camatar international fara scrupule si caut mereu o victima noua

Insa santajul FMI-ului, camatar international fara scrupule aflat mereu in cautarea unei noi victime, a provocat in Romania timp de un deceniu suferinte si amaraciune,  nesfarsitele cozi ale suferintei la produse alimentare, rationalizarea agentului termic si a benzinei fiind cauzate de exportul masiv al productiei agricole, un efort mult prea costisitor si chinuitor pentru poporul roman.

Ce nu a reusit FMI-ul in anii ’80 impotriva lui Ceausescu si a poporului roman i-a reusit imediat dupa lovitura de stat din 1989. Atat resursele Romaniei cat si toata industria existenta a tarii noastre au fost puse la dispozitia celor care si-au dorit sa transforme aceasta tara intr-o colonie si locuitorii sai in sclavi. Inca din anii ’90 milioane de romani au devenit peste noapte someri de parca s-ar fi abatut cine stie ce cataclism si fabricile si uzinele in care lucrasera pana nu de mult ar fi fost maturate de vreun ciclon sau cine stie ce uragane.

Treptat, dar sigur, Romania a devenit un teren de joaca prielnic pentru aproape toti rechinii economici si infractorii de rang inalt din institutiile statului sau de oriunde de aiurea din strainatate, numai pentru intreprinzatorii si agentii economici romani cinstiti NU!

De ce s-au distrus absolut toate bancile romanesti? Distrugerea bancilor romanesti a fost o actiune premeditata si orchestrata tot de cei care si-au dorit moartea lui Ceausescu, si aducerea FMI-ului, camatarul international fara scrupule, organizatie a mafiei internationale.

Doar prin disparitia tuturor bancilor romanesti aceasta mafie internationala se putea asigura si de succesul falimentarii in masa a industriei romanesti, fabricile, uzinele sau combinatele romanesti nemaiputand astfel sa se salveze prin imprumuturi bancare cu dobanzi rezonabile sau foarte mici, ci sa ajunga la mana unor samsari, a unor mafioti pusi pe distrugere si jaf la nivel national institutionalizat si sistematic.

Cum a putut o tara lasata in 1989 fara datorii sa ajunga intr-o situatie atat de dezastruoasa ca cea in care se gaseste astazi? Intrebati camatarii de la FMI si conducatorii tradatori de neam si de tara care s-au aflat pana acum la carma Romaniei! Ei cu siguranta stiu foarte bine reteta.

Sursa: Glasul.info

Exit mobile version