Ma numesc FMI, camatar international fara scrupule si caut mereu o victima noua

Incepand cu anii ’80, romanii de pe vremea lui Ceausescu incepeau sa resimta tot mai acut masurile de austeritate si in mod special lipsa produselor alimentare si a altor produse de larg consum de pe piata romaneasca.

Ce se intamplase intre timp de au intervenit schimbari atat de bruste si de severe in societatea romaneasca din timpul regimului Ceausescu? FMI a inceput sa santajeze Romania sa-si vanda ca si acum pe mai nimic resursele, tinand cont de faptul ca pe la sfarsitul anului 1982 tara noastra atingea un maxim al datoriei externe de 11 miliarde de dolari SUA.

Cu toate ca acesti bani fusesera folositi pentru a industrializa o mare parte din Romania, exista pericolul ca tara noastra sa fi intrat in imposibilitate de plata, intr-o situatie de blocaj financiar asemanatoare situatiei de astazi a Greciei, presata si ea la randul ei de catre FMI si masurile de austeritate impuse de catre oculta financiara globala.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Ceausescu face o miscare curajoasa insa si surprinzatoare in anul 1985 prin care hotaraste ruperea acordului cu FMI si plata tuturor datoriilor externe ale Romaniei. Folosind rezerva de aur a Romaniei, Ceausescu reuseste sa plateasca o mare parte din datoriile externe, datorii care au fost complet achitate in anul 1989.

Ma numesc FMI, camatar international fara scrupule si caut mereu o victima noua

Insa santajul FMI-ului, camatar international fara scrupule aflat mereu in cautarea unei noi victime, a provocat in Romania timp de un deceniu suferinte si amaraciune,  nesfarsitele cozi ale suferintei la produse alimentare, rationalizarea agentului termic si a benzinei fiind cauzate de exportul masiv al productiei agricole, un efort mult prea costisitor si chinuitor pentru poporul roman.

Ce nu a reusit FMI-ul in anii ’80 impotriva lui Ceausescu si a poporului roman i-a reusit imediat dupa lovitura de stat din 1989. Atat resursele Romaniei cat si toata industria existenta a tarii noastre au fost puse la dispozitia celor care si-au dorit sa transforme aceasta tara intr-o colonie si locuitorii sai in sclavi. Inca din anii ’90 milioane de romani au devenit peste noapte someri de parca s-ar fi abatut cine stie ce cataclism si fabricile si uzinele in care lucrasera pana nu de mult ar fi fost maturate de vreun ciclon sau cine stie ce uragane.

Treptat, dar sigur, Romania a devenit un teren de joaca prielnic pentru aproape toti rechinii economici si infractorii de rang inalt din institutiile statului sau de oriunde de aiurea din strainatate, numai pentru intreprinzatorii si agentii economici romani cinstiti NU!

De ce s-au distrus absolut toate bancile romanesti? Distrugerea bancilor romanesti a fost o actiune premeditata si orchestrata tot de cei care si-au dorit moartea lui Ceausescu, si aducerea FMI-ului, camatarul international fara scrupule, organizatie a mafiei internationale.

Doar prin disparitia tuturor bancilor romanesti aceasta mafie internationala se putea asigura si de succesul falimentarii in masa a industriei romanesti, fabricile, uzinele sau combinatele romanesti nemaiputand astfel sa se salveze prin imprumuturi bancare cu dobanzi rezonabile sau foarte mici, ci sa ajunga la mana unor samsari, a unor mafioti pusi pe distrugere si jaf la nivel national institutionalizat si sistematic.

Cum a putut o tara lasata in 1989 fara datorii sa ajunga intr-o situatie atat de dezastruoasa ca cea in care se gaseste astazi? Intrebati camatarii de la FMI si conducatorii tradatori de neam si de tara care s-au aflat pana acum la carma Romaniei! Ei cu siguranta stiu foarte bine reteta.

Sursa: Glasul.info

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

In sfarsit? Avram Iancu, "Erou al Naţiunii Române", pentru viaţa închinată şi jertfită spre propăşirea neamului românesc

joi mai 28 , 2015
Dupa ce Klaus Iohannis solicitase reexaminarea actului normativ, ” Lege pentru conferirea titlului de „Erou al Naţiunii Române” lui Avram Iancu, pentru viaţa închinată şi jertfită spre propăşirea neamului românesc”, invocand prevederile articolului 94, lit. a) si articolul 100 din Constitutia Romaniei, din care reiese ca  presedintele poate conferi titlurile […]
In sfarsit! Avram Iancu, "Erou al Naţiunii Române", pentru viaţa închinată şi jertfită spre propăşirea neamului românesc, foto: captura senat.ro

Poate vă place și:

libris.ro