libris.ro

Ma numesc FMI, camatar international fara scrupule si caut mereu o victima noua

Ma numesc FMI, camatar international fara scrupule si caut  mereu o victima noua

Incepand cu anii ’80, romanii de pe vremea lui Ceausescu incepeau sa resimta tot mai acut masurile de austeritate si in mod special lipsa produselor alimentare si a altor produse de larg consum de pe piata romaneasca.

Ce se intamplase intre timp de au intervenit schimbari atat de bruste si de severe in societatea romaneasca din timpul regimului Ceausescu? FMI a inceput sa santajeze Romania sa-si vanda ca si acum pe mai nimic resursele, tinand cont de faptul ca pe la sfarsitul anului 1982 tara noastra atingea un maxim al datoriei externe de 11 miliarde de dolari SUA.

Cu toate ca acesti bani fusesera folositi pentru a industrializa o mare parte din Romania, exista pericolul ca tara noastra sa fi intrat in imposibilitate de plata, intr-o situatie de blocaj financiar asemanatoare situatiei de astazi a Greciei, presata si ea la randul ei de catre FMI si masurile de austeritate impuse de catre oculta financiara globala.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Ceausescu face o miscare curajoasa insa si surprinzatoare in anul 1985 prin care hotaraste ruperea acordului cu FMI si plata tuturor datoriilor externe ale Romaniei. Folosind rezerva de aur a Romaniei, Ceausescu reuseste sa plateasca o mare parte din datoriile externe, datorii care au fost complet achitate in anul 1989.

Ma numesc FMI, camatar international fara scrupule si caut mereu o victima noua

Insa santajul FMI-ului, camatar international fara scrupule aflat mereu in cautarea unei noi victime, a provocat in Romania timp de un deceniu suferinte si amaraciune,  nesfarsitele cozi ale suferintei la produse alimentare, rationalizarea agentului termic si a benzinei fiind cauzate de exportul masiv al productiei agricole, un efort mult prea costisitor si chinuitor pentru poporul roman.

Ce nu a reusit FMI-ul in anii ’80 impotriva lui Ceausescu si a poporului roman i-a reusit imediat dupa lovitura de stat din 1989. Atat resursele Romaniei cat si toata industria existenta a tarii noastre au fost puse la dispozitia celor care si-au dorit sa transforme aceasta tara intr-o colonie si locuitorii sai in sclavi. Inca din anii ’90 milioane de romani au devenit peste noapte someri de parca s-ar fi abatut cine stie ce cataclism si fabricile si uzinele in care lucrasera pana nu de mult ar fi fost maturate de vreun ciclon sau cine stie ce uragane.

Treptat, dar sigur, Romania a devenit un teren de joaca prielnic pentru aproape toti rechinii economici si infractorii de rang inalt din institutiile statului sau de oriunde de aiurea din strainatate, numai pentru intreprinzatorii si agentii economici romani cinstiti NU!

De ce s-au distrus absolut toate bancile romanesti? Distrugerea bancilor romanesti a fost o actiune premeditata si orchestrata tot de cei care si-au dorit moartea lui Ceausescu, si aducerea FMI-ului, camatarul international fara scrupule, organizatie a mafiei internationale.

Doar prin disparitia tuturor bancilor romanesti aceasta mafie internationala se putea asigura si de succesul falimentarii in masa a industriei romanesti, fabricile, uzinele sau combinatele romanesti nemaiputand astfel sa se salveze prin imprumuturi bancare cu dobanzi rezonabile sau foarte mici, ci sa ajunga la mana unor samsari, a unor mafioti pusi pe distrugere si jaf la nivel national institutionalizat si sistematic.

Cum a putut o tara lasata in 1989 fara datorii sa ajunga intr-o situatie atat de dezastruoasa ca cea in care se gaseste astazi? Intrebati camatarii de la FMI si conducatorii tradatori de neam si de tara care s-au aflat pana acum la carma Romaniei! Ei cu siguranta stiu foarte bine reteta.

Sursa: Glasul.info

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info