ATENTIE! La inceputul anului trecut presa rusa a reactionat asemanator, publicand mai multe articole in care acuzau faptul ca Romania se pregateste sa atace Ucraina: “Rosvesty cotidian rus : Romania se pregateste sa atace Ucraina pe 26 februarie”. La scurt timp dupa aceste intoxicari informationale realizate prin intermediul presei rusesti, pe care din pacate nu putini ucraineni, mai ales cei din Estul Ucrainei le-au si crezut, a urmat atacul militar al Rusiei impotriva Ucrainei, un razboi hibrid, neobisnuit, care inca este prezent si acum, intre fortele guvernamentale ale Ucrainei si separatistii prorusi.
Iata cum suna dezinformarea de anul trecut din presa ruseasca privind atacarea Ucrainei de catre Romania:
“Saptamana trecuta un cotidian rus (Rosvesty.ru) a scris ca Romania se pregateste sa intre cu trupe militare pe teritoriul Ucrainei in regiunile Cernăuţi si Odesa fara a se fi consultat cu NATO si contrar opiniei Berlinului planul operatiunii numindu-se “Romania Mare”.
Conform planului romanii din regiunile Cernauti si Odesa ar trebui sa ceara statului roman protectia si astfel sa ofere statului roman un motiv pentru a putea interveni. Operatiunea ar trebui derulata pe 26 februarie (n.r. astazi) iar prima formatiune militara care va initia intrarea pe teritoriul ucrainean ar fi batalionul special “Vulturii”.
Batalionul ar fi responsabil cu blocarea trupelor mecanizate ucrainene si sa preia controlul asupra drumurilor cheie. In regiunea Odesa ar trebui sa intervina brigazile mecanizate “Argedava” si “Rovine”. In apropierea Insulei Serpilor armata romana ar urma sa faca o diversiune pentru a scapa de granicerii ucraineni.”
Acum, se pregateste din nou o intoxicare informationala similara si parerea noastra este ca iarasi se pregateste o miscare a trupelor prorusesti / armatei Federatiei Ruse:
“Atacarea nerecunoscutei republici transnistrene este serios discutata in Romania”, a relatat pentru “Politnavigator”, analistul politic Ernest Vardanyan
“La nivelul conducerii Romaniei, exista doua opinii legate de actiunile legate de Moldova si Transnistria. Primul ministru Victor Ponta arde de nerabdare sa trimita trupe in Moldova daca i se va ivi o provocare. Presedintele Iohannis este mai moderat”, a adaugat Ernest Vardanyan
Vardanyan mai sustine de asemenea ca pe presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, l-a convins Angela Merkel sa nu intreprinda deocamdata nici un fel de actiune. Totusi, in opinia lui Vardanyan, in principiu nici Romania si nici Occidentul nu au abandonat inca ideea unui scenariu militar pentru Transnistria.
Sursa: Glasul.info
[tp_product id=”193970168″ feed=”158″]