Dezinformare din presa rusa: „Romania se pregateste sa atace Transnistria”

Presa rusa: Republica Moldova si Ucraina coopereaza pentru a sugruma Transnistria, foto: captura video

ATENTIE! La inceputul anului trecut presa rusa a reactionat asemanator, publicand mai multe articole in care acuzau faptul ca Romania se pregateste sa atace Ucraina: „Rosvesty cotidian rus : Romania se pregateste sa atace Ucraina pe 26 februarie”. La scurt timp dupa aceste intoxicari informationale realizate prin intermediul presei rusesti, pe care din pacate nu putini ucraineni, mai ales cei din Estul Ucrainei le-au si crezut, a urmat atacul militar al Rusiei impotriva Ucrainei, un razboi hibrid, neobisnuit, care inca este prezent si acum, intre fortele guvernamentale ale Ucrainei si separatistii prorusi.

Iata cum suna dezinformarea de anul trecut din presa ruseasca privind atacarea Ucrainei de catre Romania:

„Saptamana trecuta un cotidian rus (Rosvesty.ru) a scris ca Romania se pregateste sa intre cu trupe militare pe teritoriul Ucrainei in regiunile Cernăuţi si Odesa fara a se fi consultat cu NATO si contrar opiniei Berlinului planul operatiunii numindu-se “Romania Mare”.

Conform planului romanii din regiunile Cernauti si Odesa ar trebui sa ceara statului roman protectia si astfel sa ofere statului roman un motiv pentru a putea interveni. Operatiunea ar trebui derulata pe 26 februarie (n.r. astazi) iar prima formatiune militara care va initia intrarea pe teritoriul ucrainean ar fi batalionul special “Vulturii”.

Batalionul ar fi responsabil cu blocarea trupelor mecanizate ucrainene si sa preia controlul asupra drumurilor cheie.   In regiunea Odesa ar trebui sa intervina brigazile mecanizate “Argedava” si “Rovine”. In apropierea Insulei Serpilor armata romana ar urma sa faca o diversiune pentru a scapa de granicerii ucraineni.”

Acum, se pregateste din nou o intoxicare informationala similara si parerea noastra este ca iarasi se pregateste o miscare a trupelor prorusesti / armatei Federatiei Ruse:

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


„Atacarea nerecunoscutei republici transnistrene este serios discutata in Romania”, a relatat pentru „Politnavigator”, analistul politic Ernest Vardanyan

„La nivelul conducerii Romaniei, exista doua opinii legate de actiunile legate de Moldova si Transnistria. Primul ministru Victor Ponta arde de nerabdare sa trimita trupe in Moldova daca i se va ivi o provocare. Presedintele Iohannis este mai moderat”, a adaugat Ernest Vardanyan

Vardanyan mai sustine de asemenea ca pe presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, l-a convins Angela Merkel sa nu intreprinda deocamdata nici un fel de actiune. Totusi, in opinia lui Vardanyan, in principiu nici Romania si nici Occidentul nu au abandonat inca ideea unui scenariu militar pentru Transnistria.

Sursa: Glasul.info

Presa rusa: Republica Moldova si Ucraina coopereaza pentru a sugruma Transnistria, foto: captura video
Presa rusa: Republica Moldova si Ucraina coopereaza pentru a sugruma Transnistria, foto: captura video

[tp_product id=”193970168″ feed=”158″]

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info