Categories: Stiri

Aurelian Pavelescu: „Procurorul Uncheselu si Livia Stanciu compromit actul de justitie: afara!”

Poate una dintre cele mai surprinzatoare declaratii facute asupra scandalului recent legat de „infiltratii in magistratura”, vine din partea unui om despre care se stie ca a fost unul din cei mai apropiati oameni ai lui Traian Basescu. Este vorba de nimeni altul decat avocatul Aurelian Pavelescu, care vine cu niste declaratii pe cat de surprinzatoare pe atat de lipsite de orice suspiciune ca i-ar tine partea lui Victor Ponta.Practic, din ceea ce a declarat Aurelian Pavelescu, rezulta ca in cazul lui Ponta nu se poate vorbi de un caz de conflict de interese:

Ca sa inteleaga toata lumea, inclusiv Iohannis, Gorghiu, Blaga, Stanciu, dau exemplu situatia fratilor (gemeni) Kaczynski. Unul din frati a fost ales Presedinte al Poloniei. Din aceasta functie l-a numit pe fratele sau geaman in functia de Prim-minstru al Poloniei. Daca in Polonia traiau Uncheselu si Stanciu, Presedintele Kaczynski era arestat pentru conflict de interese, ca l-a numit pe fratele sau, ruda apropiata, prim-ministru. In Romania se poate. Halal! Asa ne trebuie, o tara in care poporul needucat voteaza o clasa politica de imbecili si nerusinati.”, a scris Aurelian Pavelescu pe contul sau de Facebook

Pe blogul sau, Aurelian Pavelescu se dezlantuie la adresa procurorului Uncheselu si a Liviei Stanciu, acuzand promovarea lui Uncheselu „din cel mai de jos rang al ierarhiei parchetelor” direct la DNA:

„Procurorul Uncheselu, adus la DNA din cel mai de jos rang al ierarhiei parchetelor (un parchet de pe langa o judecatorie), este cauza principala a imensului scandal privind demiterea guvernului. S-au repezit sa reactioneze Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, Presedintii PNL, Gorghiu si Blaga, Presedintele ICCJ, Livia Stanciu, Consiliul Superior al Magistraturii, iar Parlamentul, angajand o procedura constitutionala, a dat votul prin care a refuzat sa solicite urmarirea penala a Primului-ministru, Victor Ponta. Au venit si ambasadele sa indice cum e cu democratia si statul de drept. Iar PSD a acuzat ca e vorba despre lovitura de stat.

Pe intelesul tuturor, cum stau lucrurile in drept. Adevarul juridic e mai presus de orice, mai presus de interesele partidelor si ale unor institutii care au fost implicate in jocul politic, in afara legii.”, a scris Aurelian Pavelescu pe blogul sau

Referitor la acuzatia de conflict de interese, Pavelescu mai adauga ca nu poate fi formulata o asemenea acuzatie daca in cazul numirii unui ministru de catre premier au fost indeplinite  procedurile constitutionale:

„Adevarul este ca NU poate fi formulata o acuzatie de conflict de interese in cazul numirii unei persoane in functia de ministru de catre premier, indiferent de persoane si de partide. Este dincolo de dubiu, iar ICCJ s-a si pronuntat in acest sens, irevocabil, ca numirea este de natura politica si se realizeaza prin proceduri politice legale si constitutionale specifice. Adica, spre exemplu, un prim-ministru poate numi in functia de ministru chiar un frate, o sora, un unchi, un fost partener de afaceri, daca sunt indeplinite procedurile constitutionale, daca Parlamentul in comisii si, apoi, prin vot, a hotarat asa.”, a scris Aurelian Pavelescu pe blogul sau

Sursa: Glasul.info

Aurelian Pavelescu: „Procurorul Uncheselu si Livia Stanciu compromit actul de justitie: afara!”

 

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

View Comments

Recent Posts

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

18 ore ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

2 zile ago

Fenomenul Seghedin, la fel de cutremurător ca Fenomenul Pitești

În conștiința colectivă recentă a poporului român, Fenomenul Pitești are o mai mare rezonanță decât…

2 zile ago

27 Aprilie 1956 –  Ana Pauker a susținut cu tărie că trebuie să se elibereze pașapoarte tuturor persoanelor care vor să plece în Israel

Din Stenogramele ședintelor Biroului Politic al Secretariatului Comitetului Central al PMR (n.r. Partidul Muncitoresc Român),…

2 zile ago

27 Aprilie 1906 – Ziaristul și scriitorul Ioan Russu-Șirianu este amendat cu 40 de coroane pentru cartea „Românii din statul ungar”

După o carieră de profesor de istorie la școala pedagogică de fete la București și…

3 zile ago

CITEȘTE ȘI DĂRUIEȘTE LA TÂRGOVIȘTE: RAREȘ PRISACARIU A PRIMIT DISTINCȚIA CULTURALĂ DIN PARTEA MYOSOTIS MEDIA GROUP

Elevii și studenții târgovișteni au luat parte, pe 25 aprilie, la conferințele Citește și Dăruiește…

3 zile ago