Site icon Glasul.info

Actiunea Romani pentru Romani continua sa transmita mesajul simbolurilor identitatii nationale catre romanii din Harghita si Covasna

Cu mainele voastre ati infasurat Cartea lui Mihai Eminescu si cea de rugaciune in tricolorul romanesc. Vom inainta cu mesajul vostru pe linia limitrofa a Intorsurii Buzaului, in arcul intercarpatic din Covasna. Principalele obiective ale Actiunii noastre din zilele urmatoare sunt satele Valea Mare, acolo unde parintele cel cu har insemnat, Nicolae Floroiu, vindeca si mangaie sufletele romanilor din Valea si Dealul suferintei noastre, Dobarlau Vale, pentru a-i fi sprijin vrednicului preot Lucian Pozna si copiilor lui de la scoala si Aita Mare, pastorita de parintele Justin Garleanu.

Mesajul simbolurilor identitatii nationale va fi transmis si in alte localitati din zona respectiva in functie de programul manifestarilor prilejuite de sfarsitul anului scolar. Bineinteles ca si romanasii din Doboi judetul Harghita si cei din Dobolii de Jos, Covasna, vor primi la randul lor, semnul vostru de dragoste romaneasca.

In aceasta Actiune nu sunt singur. Alaturi de mine sunt oameni pe care-i cunosc de multi ani, alaturi de mine sunt romani care au mers umar langa umar langa mine in satele din Harghita si Covasna. Credinta lor este mai mare ca a mea, va promit insa ca voi face tot ceea ce imi sta in putere sa-i conving pe fiecare in parte sa-mi permita sa le povestesc macar pe scurt “povestea” si numele.

Numele lor este romanesc, numele lor este lupta, este exemplu. Este nume de frate si sora. Sunt prea modesti pentru a vrea sa fie vizibili. Un singur lucru le spun si lor si voua, orice piatra mai mare sau mai
mica, zidita in Dig trebuie sa aiba un Nume. Doamne ajuta!

Actiunea noastra isi propune premierea elevilor români din Harghita si Covasna, la sfarsit de an scolar, cu un Tricolor românesc, un volum de Mihai Eminescu si o carte de rugaciuni. Copiii vor creste cu aceste simboluri in casa si in suflet.

In vederea indeplinirii acestei misiuni, puteti trimite pe adresa mea volume de Mihai Eminescu, carti de rugaciune si drapele tricolore. Daca va este mai usor, si ma refer in special la voi, cei din diaspora, puteti trimite orice suma in bani, in contul destinat actiunii, la fel ca la actiunile anterioare, urmand ca noi, organizatorii, sa achizitionam cele enuntate mai sus.

Adresa mea este: Dr. Mihai Tîrnoveanu, str. Liviu Cornel Babes, nr. 15, bl. 20, sc. C, apt. 1, Cod postal 500001, Brasov. Tel. 0722566606.

Conturile destinate actiunii sunt deschise la BRD, în lei şi în euro: Cont lei: RO43BRDE080SV33092560800. Cont euro: RO35BRDE080SV33092720800 (cod SWIFT: BRDEROBU). Ambele conturi sunt deschise pe numele soției mele, TÎRNOVEANU ADRIANA.

Hristos sa va dea putere si fericire! tarii.

Autor: Mihai Tirnoveanu

Actiunea Romani pentru Romani continua sa transmita mesajul simbolurilor identitatii nationale catre romanii din Harghita si Covasna, foto: Mihai Tirnoveanu
Actiunea Romani pentru Romani continua sa transmita mesajul simbolurilor identitatii nationale catre romanii din Harghita si Covasna, foto: Mihai Tirnoveanu
Exit mobile version