1000 de tineri curajosi au pornit din Chisinau pe jos spre Bucuresti cu un singur gand: UNIRE!

1000 de tineri curajosi au pornit din Chisinau pe jos spre Bucuresti cu un singur gand: UNIRE! Am trait sentimente amestecate in legatura cu ceea ce s-a intamplat in PMAN la Chisinau. Pe de o parte m-a coplesit emotia acelui moment sublim, cu peste 30.000 de romani care cereau la unison Unirea cu Tara Mama, dar am fost si dezamagit de slaba mediatizare in Romania a evenimentului. Se confirma faptul ca mass media din Romania este controlata politic, altfel nu-mi explic de ce un asemenea eveniment, de o asemenea amploare si de o asemenea importanta nu a tinut cap de afis in presa romaneasca.

1000 de tineri curajosi au pornit din Chisinau pe jos spre Bucuresti cu un singur gand: UNIRE!

Tinerii basarabeni care si-au facut sau inca isi fac studiile in Romania aduc vantul schimbarii in Republica Moldova. Un puternic curent unionist, coagulat in jurul Chisinaului, capitala Republicii Moldova, coroborat si cu schimbarea de atitudine si de mentalitate pe care o aduc basarabenii care lucreaza in diaspora, ne mentine speranta ca momentul Re-Unirii dintre cele doua state romanesti va fi unul cat mai apropiat.

Aproximativ 1000 de tineri curajosi au pornit intr-un mars pe jos de la Chisinau spre Bucuresti. Un lant uman, fluturand sute de drapele ale Romaniei, format din tineri echipati cu tricouri sau pancarte cu mesaje unioniste, serpuieste la pas, intr-o incercare temerara de a ajunge pe jos de la Chisinau la Bucuresti.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Toate tarile vecine Romaniei au acceptat deja ideea, una de altfel care li se pare fireasca, a Unirii dintre Romania si Republica Moldova. Monitorizand pe parcursul ultimilor ani presa din Serbia, Bulgaria, Ungaria si Ucraina, am aflat ca in aceste tari nu se mai pune decat problema momentului in care va fi facuta aceasta Unire, chiar daca atat Ungaria cat si Ucraina, si-ar dori ca acest lucru sa nu se intample niciodata; Ungaria fiindca se teme ca partidele maghiare nu vor mai avea acces in Parlamentul Romaniei, iar Ucraina, cu toate ca acum este intr-o situatie dezastruoasa, nu va renunta nici ea le ideea de expansiune, nemaifiind de mult pentru nimeni nici un secret ca ucrainenii si-au manifestat interesul pentru a detine Transnistria.

Daca mediul politic din cele doua state romanesti nu este capabil sa asigure conditiile favorabile pentru ca aceasta Re-Unire sa aiba loc cat mai curand, mai devreme sau mai tarziu se va trezi vointa populara a tuturor romanilor, pentru a dovedi ca nici noi romanii nu suntem mai prejos decat germanii, care au reusit reunificarea Germaniei printr-o dovada a unei uriase vointe populare.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

Se intampla pe 6 iulie 1600: Mihai Viteazul se intitula într-un hrisov „domn al țării Românești și Ardealului și a toată țara Moldovei"

lun iul. 6 , 2015
Se intampla pe 6 iulie 1600: Mihai Viteazul se intitula intr-un hrisov „domn al tarii Romanesti si Ardealului si a toată tara Moldovei”, confirmand, documentar, prima unire politica a celor trei tari romane (unirea efectiva fusese realizata la sfarsitul lunii mai 1600). Pe 27 mai 1600 Mihai Viteazul devine „domn al Țării Românești și […]
Pe 6 mai 1600 Mihai Viteazul il alunga pe Ieremia Movila si ocupa Moldova

Poate vă place și:

libris.ro