Aurelian Pavelescu: "Falimentul dreptei, in forma PNL?", foto: facebook.com/aurelian.pavelescu
In primul si in primul rand, despre care dreapta vorbiti domnule Aurelian Pavelescu? Aia adanc bagata pana la umar in buzunarele contribuabilului ca pana acum? In Romania nu exista nici o stanga si nici o dreapta, ci doar hoti si cotcari ce fura si cu dreapta si cu stanga! Atata ipocrizie si duplicitate exista in mediul politic romanesc incat am ajuns sa “gustam” masuri extreme “de dreapta” implementate de grupari politice de stanga si masuri eminamente de stanga, implementate de catre unii care urla ca sunt “de dreapta”, dar care au obisnuit si obisnuiesc inca sa paraziteze cu predilectie bugetul de stat, dand astfel dovada de o uriasa nesimtire .
“Instrumentul fiscal este cel mai important instrument al politicilor statale in economie. Nu singurul. Ce spune dreapta? Fiscalitatea redusa asigura dezvoltarea economiei prin incurajarea muncii, productiei, consumului si, in consecinta, salarii mai mari, ridicarea clasei antreprenoriale. Fiscalitatea mai mare este stanga, preocupata traditional de redistribuirea veniturilor, prin proiecte de asistenta catre categoriile mai sarace. Dar, ca la noi, la nimeni: dreapta a marit fiscalitatea si, azi, stanga o micsoreaza. Desigur, micsoarea impozitarii are legatura cu faptul ca varful crizei a trecut, iar PSD-ul lui Ponta isi permite scaderea TVA si a altor taxe si impozite intr-un context favorabil.
Lasat fara program de guvernare, pentru ca liberalii au jucat mereu cartea reducerii fiscalitatii, proiectandu-se in aparatorii liberei initiative, PNL reactioneaza halucinant: NU e de acord cu relaxarea fiscala acum. Isi neaga, astfel, propria linie politica numai pentru faptul ca nu el, ci guvernul de stanga si-a asumat asta. Invoca chestiuni de implementare, vor garantii, asigurari, neaga sustenabilitatea… Simple pretexte, pentru ca, evident, relaxarea fiscala este o chestiune de proces, de asumare. Daca nu-ti asumi sa relaxezi piata, tinand-o in chingile de fier ale TVA-ului de 24%, taxelor pe stalpi, accizarii foarte mari a combustibililor etc., atunci, de unde?”, a postat Aurelian Pavelescu pe contul sau de Facebook
În aprilie 1775, a urmat o convenție turco-austriacă în Constatinopole, prin care Bucovina este cedată…
Informație zilei, lansată de către postul de televiziune România TV, este combătută și contrazisă chiar…
Cu ceva timp în urmă am intrat în posesia unei cărți foarte interesante care redă…
Eram și noi ca stele aprinse în boltă Clipesc fermecător și se salută Am dat…
S-a vorbit din păcate și se vorbește extrem de puțin despre un eveniment semnificativ din…
Atunci când se vorbește despre maghiarizarea forțată a românilor de pe teritoriul Transilvaniei, majoritatea au…
Leave a Comment