La mijlocul secolului trecut, comunismul a fost introdus in Romania pe usa din dos a istoriei, coborat direct de pe tancurile sovietice care au trecut Prutul si au inaintat inspre inima tarii noastre. Urmarile le cunoastem multi dintre noi, unii chiar traindu-le pe viu, pana chiar si in clipele prezentului. Fantomele acelei perioade bantuie inca viata sociala, culturala, politica si spirituala a poporului roman. Ceea ce nu realizeaza din pacate astazi multi dintre romani, este faptul ca o ideologie cu origini identice cu cele ale comunismului, mult mai perversa si mai insiduoasa, se infiltreaza de ani buni in Romania la un nivel atat de distrugator, incat rezultatele sunt deja infricosatoare.
Corectitudinea politica si marxismul cultural
“E greu de presupus ca mai e cineva care nu a auzit de corectitudinea politica desi conceptul este relativ nou, cel putin in uzul public si la noi in lumea romaneasca. Dar foarte multa lume are o imagine destul de vaga despre ceea ce inseamna corectitudinea politica, iar pe de alta parte are un fel de reflex mostenit din vechiul totalitarism, ca asta ar fi ideologia oficiala, cumva agreata si impusa de “establishment”, si atunci este bine sa o primesti ca atare, si sa te conformezi obedient liniilor ei directoare, cam cum era pe vremuri linia partidului.
Din pacate nu numai in Romania care are acest precedent al experientei totalitariste, sau ale fostului lagar comunist, se intampla aceste lucruri si iata, ele vin de fapt dintr-un occident care n-a trecut prin experienta totalitarsimului comunist, dar care totusi a experimentat alte forme de marxism. S-a vorbit la un moment dat de “euromarxism”, se vorbeste tot mai mult de neomarxism, deci marxismul in diferite forme, fatis sau camuflat a reusit sa supravietuiasca prabusirii lagarului comunist si sa se perpetueze chiar in lumea occidentala, in forme destul de derutante si corectitudinea politica este una dintre ele, daca nu cumva cea mai perversa si mai insiduoasa.
Ce inseamna in fond “corectitudinea politica”? Este o ideologoie intre altele si inainte de a defini corectitudinea politica, incercam sa definim ideologia. Ce este o ideologie? Ca e ea o ideologie de dreapta sau de stanga, conteaza mai putin… Este o incercare de a forta realitatea sa intre in niste cadre prestabilite, sa raspunda unor idei preconcepute ale noastre care ni se par noua ca sunt bune si le decretam noi ca ar avea valoare absoluta. Prin urmare este o forma de idealism istoric, in care in loc sa te adaptezi la realitatea lumii lui Dumnezeu si sa incerci sa o imbunatatesti din mers tinand seama de datele ei tu aplici asupra realitatii o grila constrangatoare, care este de undeva din mintea ta, si , daca realitatea nu corespunde acestei grile atunci ajustezi realitatea, cum se intampla pe patul Procustian, …, o facem in asa fel pana cand aceasta realitate, vrea nu vrea, trebuie sa intre in aceste grile.” , a dezvaluit scriitorul Razvan Codrescu in timpul emisiunii “Credinta si cultura azi”
[tp_product id=”194125111″ feed=”396″]