Corectitudinea politica si marxismul cultural

La mijlocul secolului trecut, comunismul a fost introdus in Romania pe usa din dos a istoriei, coborat direct de pe tancurile sovietice care au trecut Prutul si au inaintat inspre inima tarii noastre. Urmarile le cunoastem multi dintre noi, unii chiar traindu-le pe viu, pana chiar si in clipele prezentului. Fantomele acelei perioade bantuie inca viata sociala, culturala, politica si spirituala a poporului roman. Ceea ce nu realizeaza din pacate astazi multi dintre romani, este faptul ca o ideologie cu origini identice cu cele ale comunismului, mult mai perversa si mai insiduoasa, se infiltreaza de ani buni in Romania la un nivel atat de distrugator, incat rezultatele sunt deja infricosatoare.

Corectitudinea politica si marxismul cultural

“E greu de presupus ca mai e cineva care nu a auzit de corectitudinea politica desi conceptul este relativ nou, cel putin in uzul public si la noi in lumea romaneasca. Dar foarte multa lume are o imagine destul de vaga despre ceea ce inseamna corectitudinea politica, iar pe de alta parte are un fel de reflex mostenit din vechiul totalitarism, ca asta ar fi ideologia oficiala, cumva agreata si impusa de “establishment”, si atunci este bine sa o primesti ca atare, si sa te conformezi obedient liniilor ei directoare, cam cum era pe vremuri linia partidului.

Din pacate nu numai in Romania care are acest precedent al experientei totalitariste, sau ale fostului lagar comunist, se intampla aceste lucruri si iata, ele vin de fapt dintr-un occident care n-a trecut prin experienta totalitarsimului comunist, dar care totusi a experimentat alte forme de marxism. S-a vorbit la un moment dat de “euromarxism”, se vorbeste tot mai mult de neomarxism, deci marxismul in diferite forme, fatis sau camuflat a reusit sa supravietuiasca prabusirii lagarului comunist si sa se perpetueze chiar in lumea occidentala, in forme destul de derutante si corectitudinea politica  este una dintre ele, daca nu cumva cea mai perversa si mai insiduoasa.

Ce inseamna in fond “corectitudinea politica”? Este o ideologoie intre altele si inainte de a defini corectitudinea politica, incercam sa definim ideologia. Ce este o ideologie? Ca e ea o ideologie de dreapta sau de stanga, conteaza mai putin… Este o incercare de a forta realitatea sa intre in niste cadre prestabilite, sa raspunda unor idei preconcepute ale noastre care ni se par noua ca sunt bune si le decretam noi ca ar avea valoare absoluta. Prin urmare este o forma de idealism istoric, in care in loc sa te adaptezi la realitatea lumii lui Dumnezeu si sa incerci sa o imbunatatesti din mers tinand seama de datele ei tu aplici asupra realitatii o grila constrangatoare, care este de undeva din mintea ta, si , daca realitatea nu corespunde acestei grile atunci ajustezi realitatea, cum se intampla pe patul Procustian, …, o facem in asa fel pana cand aceasta realitate, vrea nu vrea, trebuie sa intre in aceste grile.” , a dezvaluit  scriitorul Razvan Codrescu in timpul emisiunii “Credinta si cultura azi”

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro
[tp_product id=”194125111″ feed=”396″]

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Romanii ar putea fi obligati potrivit unui proiect legislativ sa-si puna casele la dispozitia NATO!

joi aug. 6 , 2015
Potrivit unui proiect legislativ, romanii ar putea fi obligati sa-si puna casele la dispozitia NATO! Un proiect legislativ al Ministerului Afacerilor Interne prevede ca autoritatile statului pot rechizitiona anumite bunuri mobile sau imobile ale cetatenilor, chiar si in timpul desfasurarilor exercitiilor sau manevrelor militare ale trupelor NATO, inclusiv pe timp […]
Romanii ar putea fi obligati potrivit unui proiect legislativ sa-si puna casele la dispozitia NATO!

Poate vă place și:

libris.ro