Regimul de exploatare al padurilor era superior in perioada interbelica fata de cel al mafiei politice actuale

In perioada interbelica, regimul exploatarilor forestiere prevedea obligatia unor garantii de reimpadurire impuse proprietarilor de paduri, iar celor care nu respectau regulamentul de exploatare li se puteau aplica amenzi usturatoare, mergand chiar si pana la expropierea lor in cazurile cele mai grave.Va dati seama cat de mult am involuat fata acele vremuri? De cat de proaste si de rele sunt actualele legi din Romania daca exista acum anumiti indivizi care si-au permis sa rada padurile de pe munti intregi nerespectand uneori nici macar cele mai elementare norme sau reguli din domeniul exploatarilor forestiere?

Padurile noastre dispar in continuare cu o rapiditate ce poate fi constatata pana si de pe Google Maps, cu locuri golase pe hartile muntilor ce se exind cu o repeziciune ingrijoratoare. Cum de nu pot fi oprite aceste jafuri, aceste crime impotriva naturii? Oare chiar atat de incompetenti si de corupti sunt cei care ne conduc incat Romania a involuat din cauza lor cu cel putin cateva zeci de ani in comparatie cu lumea civilizata?

In Monitorul Oficial al Romaniei din perioada anilor ’20 erau publicate regulamentele de exploatare ale padurilor din anumite zone ale tarii, fiind specificate informatii detaliate despre suprafetele acestor paduri si obligatiile de reimpadurire ale proprietarilor in caz ca le era permisa exploatarea selectiva a acestora. In unele cazuri erau specificate pana si soiurile sau speciile de copaci doriti pentru reimpadurire in aceste zone.

Daca in Romania anilor ’20 nimic nu era lasat la voia intamplarii si existau norme si regulamente stricte de exploatare a padurilor, insistandu-se pentru o exploatare rationala si controlata strict, atunci de ce oare asistam astazi la un asalt salbatic si necontrolat asupra padurilor din tara noastra?

Regimul de exploatare al padurilor era superior in perioada interbelica fata de cel al mafiei politice actuale

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

2 Mai 1864 – Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de stat!

2 Mai 1864 - Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de…

4 zile ago

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

4 zile ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

6 zile ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

6 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

o săptămână ago