Categories: Stiri

Cum sa exportati comentariile de pe Vivacity Facebook catre DISQUS

Pentru cei care v-ati intrebat cum se pot exporta comentariile de pe Vivacity Facebook catre DISQUS, indiferent de motivele pentru care ati recurge la o astfel de solutie, o sa va spunem cum am procedat noi. Din cauza modificarii legislatiei si a unui control mai strict al monitorizarii spatiului virtual si in special al retelelor de socializare, ne-am hotarat sa renuntam la Vivacity Facebook, plugin-ul pentru comentarii folosit pana acum pe site-ul nostru deoarece nu aveam un control riguros prin care sa putem modera eficient anumite comentarii.

Din pacate inca nu exista o solutie de genul plugin-urilor create special pentru wordpress care sa faca acest lucru, dar in schimb am gasit informatii pe pagina help.disqus.com care sa ne ajute sa putem importa manual comentariile de pe Facebook ale utilizatorilor, prin intermediul unui fisier XML al carui template are un format special compatibil cu DISQUS.

Puteti accesa comentariile pentru fiecare URL al unui articol sau pagini de pe site-ul vostru cu ajutorul  https://graph.facebook.com/comments/?ids={YOUR_URL}, unde {YOUR_URL} este URL-ul articolului dumneavoastra.

Exemplu: https://graph.facebook.com/comments/?ids=http://glasul.info/2015/08/10/autoritatile-din-romania-retrag-cetatenia-romana-gagauzia/

 

Folosind un template pentru un fisier XML cu un format special pentru a fi compatibil cu DISQUS puteti importa manual comentariile Facebook. Pentru a putea importa comentariile Facebook catre DISQUS trebuie sa asociati site-ul dumneavoastra de pe care vreti sa exportati comentariile contului de pe DISQUS, apoi intrati in zona de administrare a contului si la  sectiunea „Import into Disqus” uploadati fisierul WXR XML ( Generic (WXR)) dupa ce ati editat si modificat manual template-ul standard.

Cum sa exportati comentariile de pe Vivacity Facebook catre DISQUS

Pentru cei care au mai putina experienta cu wordpress sau cu instalarea si folosirea plugin-urilor sau importul/exportul de comentarii am creat si un clip video in care am aratat pasii care trebuie urmati pentru a putea importa manual comentariile de pe Facebook catre DISQUS.

[tp_product id=”194120616″ feed=”396″]

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

2 Mai 1864 – Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de stat!

2 Mai 1864 - Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de…

4 zile ago

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

4 zile ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

6 zile ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

6 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

o săptămână ago