Urechea Anei Pauker…
Ca si cum n-ar fi fost de ajuns faptul ca memoria unor personalitati romanesti este surghiunita si prigonita printr-o lege absolut anticonstitutionala, antidemocratica si pur antiromaneasca, acum ne trezim mai nou ca tovarasii revigorati de aceasta masura prind curaj si spun chiar ca isi doresc reabilitarea unor personaje sinistre din odioasa galerie a calailor neamului romanesc, precum Ana Pauker.
Doi marxistoizi ignoranti, promoveaza un proiect cinematografic prin care sa-i reabiliteze imaginea sinistrei Anei Pauker, proiectandu-i o imagine prin care oamenii sa uite ca a fost o criminala feroce a regimului bolsevic instaurat cu forta de catre rusi in Romania.
[info]Gloria si decaderea Anei Pauker[/info]Constantin Pârvulescu, unul dintre scenaristi, vorbeste chiar in termeni deosebit de elogiosi despre Ana Pauker:
HBO ar putea produce acest film despre Ana Pauker. HBO Romania a facut publica lista scenariilor care vor intra in finala unui concurs din care vor fi alese pentru dezvoltarea unor serii TV, printre care se afla si scenariul unui film despre Ana Pauker. Scenariul filmului este scris de catre Constantin Pârvulescu, profesor la UV Timisoara si Daniela Ratiu, jurnalista (Evenimentul Zilei).
Curat murdar! Constatam astfel ca personalitatile si elita intelectualitatii romanesti trebuie sa moara in mentalul colectiv romanesc pentru a invia personaje precum Ana Pauker, cu tot cu cultul personalitatii acesteia pe care unii nu se sfiesc sa-l promoveze. In fond de ce nu ar face-o? Doar nu exista nici o lege care sa incrimineze in Romania acest lucru.
La începutul lunii iulie 1601, Mihai Viteazu îşi schimbă tabăra militară de la Debreţin, trece…
Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…
Evenimentul din 11 iulie 1848, când Lajos Kossuth, liderul revoluției maghiare, a cerut recrutarea de…
Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…
Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…
La 10 iulie 1466, au început lucrările de construcție la Mănăstirea Putna, una dintre cele…
Leave a Comment