Site icon Glasul.info

Pana unde se mai poate ajunge? Un german a fost arestat pentru ca nu doreste microcip!

Pana unde se mai poate ajunge? Un german a fost arestat pentru ca nu doreste microchip!

Pana unde se mai poate ajunge? Un german a fost arestat pentru ca nu doreste microchip!

Pana unde se mai poate ajunge? Un german a fost arestat pentru ca nu doreste microcip! Un barbat in varsta de 29 de ani din Germania a fost arestat de catre politisti pe aeroportul din Frankfurt dupa ce acestia au observat ca microcipul de pe cartea de identitate(buletinul) a barbatului fusese dezactivat. In randul cetatenilor UE exista o practica des intalnita, aceea de a dezactiva microcipul de pe cartile de identitate prin introducerea documentelor in cuptoarele cu micounde. Prin introducerea cartilor de identitate in cuptoarele cu microunde si “gatirea” lor la anumite temperaturi se pot dezactiva microcipurile, o practica frecvent intalnita la unii cetateni din UE preocupati de intimitatea lor.

Politistii l-au retinut pe barbatul german sub acuzatia de “modificare ilegala a unor documente oficiale”. Germania are o trista istorie in care cetatenii acestei tari s-au aflat sub o monitorizare stricta, atat sub regimul nazist, cand Gestapo-ul desfasura actiuni de monitorizare si implementa niste reguli draconice in acest scop, cat si in timpul ocupatiei sovietice, cand serviciul STASI “german” monitoriza la sange cetatenii germani, incurajand populatia sa-si spioneze si sa-si tradeze vecinii, prietenii sau chiar rudele.

De ce este neaparat nevoie sa fie fortati cetatenii europeni sa se identifice cu ajutorul microcipurilor si nu mai sunt de ajuns metodele clasice de identificare folosite ca si pana acum? Potrivit unui sondaj din anul 2014, aproximativ 40% dintre germani sunt impotriva unei monitorizari stricte si a intruziunii spionajului in viata lor privata.

 

Exit mobile version