Site icon Glasul.info

Constantin Cojocaru: “Actuala Constitutie a Romaniei este o farsa, care nu permite poporului sa exercite puterea politica, suveranitatea nationala”

DECLARAŢIE privind apărarea ţării! Cerem Parlamentului României să adopte o HOTĂRÂRE, sursa imagine:www.variantacojocaru.ro

DECLARAŢIE privind apărarea ţării! Cerem Parlamentului României să adopte o HOTĂRÂRE, sursa imagine:www.variantacojocaru.ro

Domnul Constantin Cojocaru, presedintele Partidului Poporului, dezvaluie faptul ca a fost rugat de catre domnul Ioan Roşca sa sesizeze Curtea Constitutionala a Romaniei impotriva Legii nr. 217/2015, o lege pe care o considera antiromaneasca si neconstitutionala. Ioan Roşca, cercetator interdisciplinar, purtator de cuvant al Comitetului de Reprezentare a Victimelor Comunismului, a initiat o petitie online prin care se doreste strangerea de semnaturi pentru sustinerea cererii domniei sale adresata Avocatului Poporului in vederea sesizarii Curtii Constitutionale a Romaniei cu privire la neconstitutionalitatea Legii nr. 217/2015:

 

“Legea 217/2015 nu este constituţională

Domnule Ciorbea,
Vă semnalăm că aveţi datoria legală şi morală de a denunţa neconstituţionalitatea legii 217/2015 (care completează şi modifică OUG nr.31/2002- o normă care era la rîndul său acut neconstituţională). Nu vă puteţi ascunde laş atunci cînd Romania e tratată ca o colonie în care băştinaşii sînt privaţi de libertate, ca o ţară învinsă în 1944 şi ocupată pînă azi.
Dacă vă veţi deroba acum de la responsabilitatea de a apăra libertăţile cetăţeneşti- ce vă revine ca Avocat al Poporului, veţi păcătui fatal faţă de libertatea de conştiinţă a urmaşilor celor care s-au sacrificat, încercînd să-şi apere ţara şi demnitatea de urgia comunistă.
A venit momentul să vă dovediţi buna credinţă sau să vă dezonoraţi iremediabil.
V-aţi clădit cariera pretinzindu-vă un apărător al democraţiei, naţionalismului, creştinismului şi memoriei foştilor deţinuţi politici/ luptători anticomunişti, urcînd spre putere pe “culoarul” PNTcd. Veţi permite acum ca victimele comunismului să fie re-incriminate, întru protecţia călăilor şi moştenitorilor lor, prin impunerea unor legi nocive, paraşutate dinafara României?
Vă cerem să faceţi demersurile de rigoare, faţă de toate instituţiile care se pot implica la un moment dat în corectarea situaţiei (în primul rînd Curtea Constituţională, dar şi ICCJ/CSM, parlament, presă etc.).

Deschizînd lista de semnături: Ioan Roşca, cercetător interdisciplinar, purtător de cuvînt al Comitetului de Reprezentare a Victimelor Comunismului”, petitia poate fi semnata AICI

 

Domnul Constantin Cojocaru si-a afirmat sustinerea fata de aceasta petitie initiata de catre domnul Ioan Roşca, fiind chiar el insusi unul dintre semnatarii petitiei:

 

“Am urmărit şi urmăresc, în continuare, lansarea de către domnul Ioan Roşca o unei petiţii online de strângere de semnături pentru susţinerea cererii domniei sale adresată Avocatului Poporului în vederea sesizării Curţii Constituţionale privind neconstituţionalitatea acestei legi. Am şi semnat această petiţie.”, a declarat domnul Constantin Cojocaru

 

Referindu-se la neconstitutionalitatea Legii nr. 217/2015 si contradictiile dintre prevederile acestei legi si Constitutia Romaniei, domnul Constantin Cojocaru avertizeaza pentru inca o data asupra puterii foarte limitate a poporului de a-si exercita puterea politica si suveranitatea nationala:

 

“Nu este nevoie să fii doctor în drept constituţional ca să constaţi că cele trei articole din OUG nr. 31/2002 sunt în totală contradicţie cu prevederile Constituţiei României. Este suficient să poţi citi şi să ai bun simţ.

Actuala Constituţie a României este o farsă, care nu permite poporului să exercite puterea politică, suveranitatea naţională. Puterea a fost furată de cei care controlează statul, de oligarhi. Poporul român nu poate să adopte, sau să abroge o lege strâmbă, aşa cum poate, de exemplu, poporul elveţian.”, a declarat domnul Constantin Cojocaru

 

Glasul.info

[tp_product id=”192506090″ feed=”396″]
Exit mobile version