Categories: Patriotism

„Zmeul meu este tricolor românesc si zboara la cer”, mi-a spus un copil din Harghita

„Zmeul meu este tricolor românesc si zboara la cer”, mi-a spus un copil din Harghita.Actiunea Români pentru Români din 20 SEPTEMBRIE.Cu Dumnezeu inainte in Harghita, pentru un suras de copil, pentru România!Cat dureaza zambetul si joaca din povestea acestor copii? Cat timp va fi România vie la Odorheiu Secuiesc. Atat timp cat Andreea si Georgiana vor rade cu gura pana la urechi si vor putea merge la o scoala cu predare in limba româna. In septembrie se vor inscrie in clasa I la singurul liceu cu predare in limba româna din zona.

De noi, românii din toata tara, depinde acest lucru. Orfelinatul Casa Sf. Iosif supravietuieste exclusiv din donatii. Iar Liceul Marin Preda exista, indeplineste numarul necesar de copii români datorita orfelinatului. Georgiana, zisa si Dintisor, Andreea, precum si alti copilasi de acolo, printre alte lucruri, picteaza icoane si fac puzzeluri (la prima vedere am crezut ca sunt tablouri) din mii de piese.

Georgiana mi-a soptit cu un suras sagalnic, atunci cand o alta fetita a intrebat-o daca basmul lor are un sfarsit: ” Sfarsitul povestii este ca povestea nu are sfarsit…”

Vom merge la orfelinat pentru acesti copii strajeri de Tara, cu alimente de baza (ulei, zahar, orez, paste fainoase), detergenti, carti, rechizite si steaguri tricolore.

Vom merge cu Dumnezeu inainte in Harghita, pentru România. In vederea indeplinirii acestei acţiuni vom utiliza două conturi deschise la BRD.

Cont lei: RO43BRDE080SV33092560800. Cont euro: RO35BRDE080SV33092720800 (cod SWIFT: BRDEROBU). Ambele conturi sunt deschise pe numele TÎRNOVEANU ADRIANA. Banii trimisi vor fi utilizati pentru achizitionarea alimentelor, rechizitelor, diferitelor tipuri de detergenti, cartilor si steagurilor româneşti.

Daca va este mai usor puteti trimite carti (in special literatură română) si rechizite la urmatoarea adresa: TÎRNOVEANU MIHAI, Brasov, str. Liviu Cornel Babes, nr 15, bl. 20, sc. C, ap. 1.

Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Autor/Foto: Mihai Tirnoveanu

[tp_product id=”194116944″ feed=”396″]

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

7 ore ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

o zi ago

Fenomenul Seghedin, la fel de cutremurător ca Fenomenul Pitești

În conștiința colectivă recentă a poporului român, Fenomenul Pitești are o mai mare rezonanță decât…

2 zile ago

27 Aprilie 1956 –  Ana Pauker a susținut cu tărie că trebuie să se elibereze pașapoarte tuturor persoanelor care vor să plece în Israel

Din Stenogramele ședintelor Biroului Politic al Secretariatului Comitetului Central al PMR (n.r. Partidul Muncitoresc Român),…

2 zile ago

27 Aprilie 1906 – Ziaristul și scriitorul Ioan Russu-Șirianu este amendat cu 40 de coroane pentru cartea „Românii din statul ungar”

După o carieră de profesor de istorie la școala pedagogică de fete la București și…

2 zile ago

CITEȘTE ȘI DĂRUIEȘTE LA TÂRGOVIȘTE: RAREȘ PRISACARIU A PRIMIT DISTINCȚIA CULTURALĂ DIN PARTEA MYOSOTIS MEDIA GROUP

Elevii și studenții târgovișteni au luat parte, pe 25 aprilie, la conferințele Citește și Dăruiește…

3 zile ago