libris.ro

Crucea de pe Casa Poporului

Crucea de pe Casa Poporului

În toamna lui 1989 pe Casa Poporului s-a înălțat un imens drapel tricolor. Era de dimensiunile cele mai mari pe care le avusese vreodată tricolorul românesc. În bună proporție cu dimensiunile edificiului deasupra căruia flutura: cel mai mare din lume! Îl vedeam bine de la etajul 8, unde locuiesc. Primele două catarge s-au îndoit de la puterea vîntului care se umfla în faldurile tricolorului, ca-n pânzele unei imense corăbii. Corabia poporului român…

Al treilea catarg a rezistat vântului puternic la acea înălțime și drapelul flutura voinicește deasupra Bucureștiului și a României, îmi ziceam eu, poetic, când ne dădeam zilnic bunădimineața! Flutura de câteva luni bune când, într-o dimineață, a fost dat jos de pe Casa Poporului Român, iar catargul a fost demontat. Era în primele zile ale anului 1990…

Orice drapel este un semn! Ridicarea și coborîrea unui drapel este un semn. Evident, era un semn și coborîrea drapelului tricolor de pe Casa Poporului, iar demontarea catargului, pentru a nu se mai putea ridica drapelul acela imens, adică măreț, era tot un semn. Un semn pentru ce avea să urmeze: deromânizarea României!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


M-am interesat: drapelul fusese coborît din ordinul lui Petre Roman și Andrei Pleșu. Dau vina unul pe altul când am întrebat public de la cine ne vine acest semn de adversitate față de chipul românesc al României!… Le repugnă dintotdeauna tricolorul și nu au ezitat să ne-o arate și nouă, în felul cel mai explicit!

Am suferit câinește, căci mi-am dat seama că dimensiunile drapelului  coborît sunt proporționale și cu răul ce va să urmeze: cel mai mare din istoria Neamului…

Pe vremea aceea mai trăia părintele patriarh Teoctist și am avut norocul să fiu îngăduit în preajma sa în câteva rânduri. La o astfel de întâlnire am comentat împreună semnul pe care ni-l face Naiba, semn cinic, de siguranță de sine că de data asta va fi să dea bunului și blândului popor român lovitura ultimă, fatală. Cei ce dăduseră jos drapelul tricolor n-o făcuseră întâmplător, din prostie sau din răutate tâmpă, o făcuseră cu program… Programul amintit! Pritocit cu grijă și profesionalism, cum s-a văzut și se vede în continuare.

Am înaintat către Prea Fericitul o propunere, o idee: dacă nemernicii ăștia s-au bucurat când au dat jos drapelul tricolor, să-i facem să-și muște mâinile și să punem în locul tricolorului o cruce tot așa, proporțională ca mărime cu clădirea de care este susținută și pe care, mai bine zis, Crucea o va susține!…

Am prezentat și detaliile, la fel de importante, la care mă gândisem: Crucea de pe Casa Poporului să fie făcută din aur, aur obținut din donații publice, din cruciulițe de aur îndeosebi, adunate din toate colțurile suflării românești, de la toate familiile, iar aurul să nu fie topit, ci presat, astfel încât toate daniile credincioșilor să-și păstreze, simbolic, integralitatea. Urmând ca din folia grea obținută să se îmbrace o structură metalică, închipuind Crucea, cu întreaga ei simbolistică, strălucitoare în văzduhul românesc.

Doamne, ajută!

Ion Coja

14 septembrie 2015 , Buriaș

Sursa: ioncoja.ro

 

[tp_product id=”193971954″ feed=”158″]

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info