Cat de santajabila este Codruta Kovesi?

Nu se poate sa nu va fi intrebat de-a lungul vremii de ce a fost adusa Codruta Kovesi tocmai de la Sibiu, cand in Bucuresti, un oras universitar de elita, existau atatia profesionisti in acest domeniu, ce aveau cu siguranta mult mai multa experienta decat o baschetbalista selectionata in echipa nationala de baschet feminin-cadete a Romaniei, deci un sportiv de performanta, despre care ne vine greu sa credem ca s-a putut imparti cu succes si intre antrenamentele istovitoare de baschet si noptile lungi de studiu.

Trebuie sa fie cu siguranta cu totul si cu totul alte motive pentru care a fost Codruta Kovesi si urcata cu de-a sila in varful unei institutii de forta a statului roman. Despre numirea doamnei Kovesi, Traian Basescu declara urmatoarele:

„Povestea cu numirea domnei Kovesi e mai interesanta. Trebuia sa gasim un procuror care sa nu aiba o legătura cu jocurile murdare din Parchet. Am cerut o situație cu toti sefii de Parchete din tara.Ma uitam foarte atent sa fie tineri pentru ca aveam probleme cu elefantii din Parchete. Codruta Kovesi avea toate atuu-rile:

  • era femeie și eu eram pornit pe promovarea femeilor

  • era tanara, avea doar 33 de ani. e

  • era sportiva si asta imi arata ca e tare, ca e competitiva

  • avea dosarele, atatea câte erau, dar nu erau infirmate de instanta”, a declarat Traian Basescu

 

In anul 2007, Laura Codruta Kovesi a divortat, dar a pastrat numele de familie al fostului sau sot, Edouard. In anul 2013, intr-un articol publicat in ancheteonline.ro, se dezvaluia faptul ca surse din cadrul Serviciului de Informatii Externe sustineau ca sotul Codrutei Kovesi, procuror sef al DNA, era agent sub acoperire al serviciilor secrete maghiare.

Cat de santajabila ar fi Codruta Kovesi daca intr-adevar se dovedeste ca fostul ei sot este agent sub acoperire al serviciilor secrete maghiare?

Mai exact, Edouard Kovesi ar fi fost deconspirat de catre serviciile secrete romanesti in din anul 2009 ca fiind agent AVO, agent sub acoperire al serviciilor secrete maghiare. Unul dintre cei mai buni prieteni ai sai, Zoltan Teszari, patronul de la RDS&RCS, este de asemenea indicat ca fiind un alt agent sub acoperire al serviciilor maghiare.

Tot de pe ancheteonline.ro mai aflam ca Edouard Kovesi a fost angajat ca director de dezvoltare la firma lui Zoltan Teszari, cu un salariu de 7000 de euro lunar. Cum poate fi numit Edouard Kovesi, un instructor de parasutism in functia de director de dezvoltare a unei companii ca RDS&RCS, iarasi nu ne putem explica, decat poate prin ipoteza ca i s-a oferit acest post pentru a-si acoperi cu mai multa eficienta activitatile de spionaj desfasurate in folosul serviciilor secrete maghiare.

Ajungem astfel la o intrebare mai mult decat pertinenta: cat de santajabila ar fi Codruta Kovesi daca intr-adevar se dovedeste ca fostul ei sot este agent sub acoperire al serviciilor secrete maghiare?

 

Sursa: Glasul.info

foto: presidency.ro

 

 

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

2 Mai 1864 – Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de stat!

2 Mai 1864 - Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de…

2 zile ago

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

2 zile ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

3 zile ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

4 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

5 zile ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

6 zile ago