Categories: Stiri

Ion Coja: „Sa punem in locul lui Ion C. Bratianu un monument care sa semnifice chiar mult mai mult decat putea sa semnifice acea statuie distrusa de fiii intunericului! Punem o cruce!”

Dupa cum stiti, pana la inceputul anilor 50, in Piata Universitatii era monumentul lui Ion C. Brătianu, marele politician, marele nationalist pasoptist. Comunistii, mai exact spus kominternistii din PCR, nu aveau nimic comun cu ceea ce putea sa semnifice pentru orice roman monumentul celui care a generat dinastia Bratienilor, dinastie de prim-ministri care au facut pentru Romania mai mult chiar decat dinastia regilor din aceeasi perioada, Hohenzollernii!

Kominternistii care au demolat si dat la topit statuia lui Ion C. Bratianu nu aveau nimic comun cu idealurile Bratienilor!… I-au deranjat pe bolsevici acele idealuri? I-a deranjat pe cominternisti ce putea sa semnifice statuia unui Bratianu pentru orice roman?! Atunci hai sa punem in locul lui Ion C. Bratianu un monument care sa semnifice chiar mult mai mult decat putea sa semnifice acea statuie distrusa de fiii intunericului! Punem o cruce! Crucea! A carei simbolistica include si simbolistica unui monument dedicat Bratienilor, dedicat unui erou al Neamului.

Cu alte cuvinte, prin ridicarea Crucii punem la loc monumentul lui Bratianu, semnificatiile acestuia, prezente toate in buchetul mult mai cuprinzator de semnficatii pe care le va purta Crucea de la Universitate, Crucea lui Ilieș!…

Sursa: ioncoja.ro

 

Nota noastra: Vrem sa facem cunoscut faptul ca prin ilustrarea acestui articol cu fotografia lui Ion C. Bratianu, alaturi de care este vizibila si sigla PNL, nu facem nicidecum propaganda in sprijinul Partidului National Liberal din Romania. NU! Noi consideram acest partid ca fiind unul plin de tradatori de tara si care s-a indepartat total de valorile nationale si de doctrina promovata de I.C. Bratianu, transformandu-se intr-un partid antinational. 

Noi consideram ca la acest moment, continuatorul adevarat al Partidului NATIONAL Liberal istoric, este mai degraba Partidul National Liberal din Republica Moldova, un partid care lupta pentru unitatea si pentru apararea intereselor poporului roman, si nu tagma jefuitorilor si a tradatorilor de tara si de neam din actualul PNL din Romania.

 

[tp_product id=”194133929″ feed=”396″]

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

View Comments

  • Corectii :
    1 : Nu a fost o dinastie,a fost o familie.O familie din care au ajuns prim minsitrii pt ca au avut capacitatiile si principiile necesare.
    2 : Nu a fost Dinastia Hohenzollern,a fost este si va fi CASA REGALA ROMANA.
    3 : Nu a fost a acelei peroada,e cat se poate de prezenta si viitoare
    4 : Nu au facut mai mult pt Romania decat Casa Regala.Nimeni nu a facut si NU AR PUTEA FACE.

    Completare : Eu as reface EXACT statuia lui Ion C. Bratianu cu un soclu mare,dar evident nu asa mare ca cel al M.S. Regelui Carol I si acolo sa fie o cruce,eventual Aurie sub care sa scrie EROUL AL NEAMULUI,pe alt rand Numele,anul nasterii si sub,premier al Romaniei

  • Corectii :
    1 : Nu a fost dinastie,a fost o familie.O familie care a dat mai multi premieri pt ca au fost nationalisti,patroti,au avut capacitatile de conducere si princiipile morale.
    2 : Nu a fost Dinastia Hohenzollern a fost CASA REGALA A REGATULUI ROMAN.
    3 : Nu au facut mai mult decat Casa Regala Romana,e IMPOSIBIL sa faci mai mult decat aceasta.
    4 : Nu a fost,ci ESTE SI VA FI CASA REGALA A REGATULUI ROMAN si va fi reafirmata acolo unde merita,in fruntea tarii,in curand.

    Completare :
    Eu as face exact statuia de atunci,iar pe soclu sa fie scris mare EROU NATIONAL,sub,umpic mai mic NUMELE,perioada de viata,perioada in care a fost premier,(si daca a mai fost si altceva).Eventual dedesubt sa fie o cruce nici mare nici mica,aurita.

Recent Posts

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

20 de ore ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

2 zile ago

Fenomenul Seghedin, la fel de cutremurător ca Fenomenul Pitești

În conștiința colectivă recentă a poporului român, Fenomenul Pitești are o mai mare rezonanță decât…

2 zile ago

27 Aprilie 1956 –  Ana Pauker a susținut cu tărie că trebuie să se elibereze pașapoarte tuturor persoanelor care vor să plece în Israel

Din Stenogramele ședintelor Biroului Politic al Secretariatului Comitetului Central al PMR (n.r. Partidul Muncitoresc Român),…

2 zile ago

27 Aprilie 1906 – Ziaristul și scriitorul Ioan Russu-Șirianu este amendat cu 40 de coroane pentru cartea „Românii din statul ungar”

După o carieră de profesor de istorie la școala pedagogică de fete la București și…

3 zile ago

CITEȘTE ȘI DĂRUIEȘTE LA TÂRGOVIȘTE: RAREȘ PRISACARIU A PRIMIT DISTINCȚIA CULTURALĂ DIN PARTEA MYOSOTIS MEDIA GROUP

Elevii și studenții târgovișteni au luat parte, pe 25 aprilie, la conferințele Citește și Dăruiește…

4 zile ago