Ion Coja: “Sa punem in locul lui Ion C. Bratianu un monument care sa semnifice chiar mult mai mult decat putea sa semnifice acea statuie distrusa de fiii intunericului! Punem o cruce!”

Dupa cum stiti, pana la inceputul anilor 50, in Piata Universitatii era monumentul lui Ion C. Brătianu, marele politician, marele nationalist pasoptist. Comunistii, mai exact spus kominternistii din PCR, nu aveau nimic comun cu ceea ce putea sa semnifice pentru orice roman monumentul celui care a generat dinastia Bratienilor, dinastie de prim-ministri care au facut pentru Romania mai mult chiar decat dinastia regilor din aceeasi perioada, Hohenzollernii!

Kominternistii care au demolat si dat la topit statuia lui Ion C. Bratianu nu aveau nimic comun cu idealurile Bratienilor!… I-au deranjat pe bolsevici acele idealuri? I-a deranjat pe cominternisti ce putea sa semnifice statuia unui Bratianu pentru orice roman?! Atunci hai sa punem in locul lui Ion C. Bratianu un monument care sa semnifice chiar mult mai mult decat putea sa semnifice acea statuie distrusa de fiii intunericului! Punem o cruce! Crucea! A carei simbolistica include si simbolistica unui monument dedicat Bratienilor, dedicat unui erou al Neamului.

Cu alte cuvinte, prin ridicarea Crucii punem la loc monumentul lui Bratianu, semnificatiile acestuia, prezente toate in buchetul mult mai cuprinzator de semnficatii pe care le va purta Crucea de la Universitate, Crucea lui Ilieș!…

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Sursa: ioncoja.ro

 

Nota noastra: Vrem sa facem cunoscut faptul ca prin ilustrarea acestui articol cu fotografia lui Ion C. Bratianu, alaturi de care este vizibila si sigla PNL, nu facem nicidecum propaganda in sprijinul Partidului National Liberal din Romania. NU! Noi consideram acest partid ca fiind unul plin de tradatori de tara si care s-a indepartat total de valorile nationale si de doctrina promovata de I.C. Bratianu, transformandu-se intr-un partid antinational. 

Noi consideram ca la acest moment, continuatorul adevarat al Partidului NATIONAL Liberal istoric, este mai degraba Partidul National Liberal din Republica Moldova, un partid care lupta pentru unitatea si pentru apararea intereselor poporului roman, si nu tagma jefuitorilor si a tradatorilor de tara si de neam din actualul PNL din Romania.

 

[tp_product id=”194133929″ feed=”396″]

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

2 thoughts on “Ion Coja: “Sa punem in locul lui Ion C. Bratianu un monument care sa semnifice chiar mult mai mult decat putea sa semnifice acea statuie distrusa de fiii intunericului! Punem o cruce!”

 1. Corectii :
  1 : Nu a fost o dinastie,a fost o familie.O familie din care au ajuns prim minsitrii pt ca au avut capacitatiile si principiile necesare.
  2 : Nu a fost Dinastia Hohenzollern,a fost este si va fi CASA REGALA ROMANA.
  3 : Nu a fost a acelei peroada,e cat se poate de prezenta si viitoare
  4 : Nu au facut mai mult pt Romania decat Casa Regala.Nimeni nu a facut si NU AR PUTEA FACE.

  Completare : Eu as reface EXACT statuia lui Ion C. Bratianu cu un soclu mare,dar evident nu asa mare ca cel al M.S. Regelui Carol I si acolo sa fie o cruce,eventual Aurie sub care sa scrie EROUL AL NEAMULUI,pe alt rand Numele,anul nasterii si sub,premier al Romaniei

 2. Corectii :
  1 : Nu a fost dinastie,a fost o familie.O familie care a dat mai multi premieri pt ca au fost nationalisti,patroti,au avut capacitatile de conducere si princiipile morale.
  2 : Nu a fost Dinastia Hohenzollern a fost CASA REGALA A REGATULUI ROMAN.
  3 : Nu au facut mai mult decat Casa Regala Romana,e IMPOSIBIL sa faci mai mult decat aceasta.
  4 : Nu a fost,ci ESTE SI VA FI CASA REGALA A REGATULUI ROMAN si va fi reafirmata acolo unde merita,in fruntea tarii,in curand.

  Completare :
  Eu as face exact statuia de atunci,iar pe soclu sa fie scris mare EROU NATIONAL,sub,umpic mai mic NUMELE,perioada de viata,perioada in care a fost premier,(si daca a mai fost si altceva).Eventual dedesubt sa fie o cruce nici mare nici mica,aurita.

Lasă un răspuns

Next Post

Obama avertizeaza crestinii: "Drepturile homosexualilor sunt mai importante decat libertatile religioase"

mar sept. 29 , 2015
Dupa ce Papa Francis s-a intors inapoi la Roma, presedintele Obama a emis un avertisment sever pentru crestini, avertizandu-i  asupra incercarilor lor de a-si afirma libertatea lor religioasa ca pe o opozitie impotriva drepturilor homosexualilor, spunand ca astfel de incercari vor esua. “Afirmam ca ne pretuim libertatea religioasa si simt […]
Obama avertizeaza crestinii: "Drepturile homosexualilor sunt mai importante decat libertatile religioase"

Poate vă place și:

libris.ro