Categories: Stiri

Patriarhia Romana: „Cotidianul Adevarul continua campania impotriva orei de Religie bazata pe fictiune si dezinformare”

Biroul de presa al Patriarhiei Romane a facut public un comunicat de presa prin care reclama cotidianul Adevarul si considera ca strategia editoriala a acestei publicatii este total ostila religiei si bisericii cultului religios majoritar din Romania, afirmand ca Adevarul este principala publicatie care isi continua campania impotriva orei de religie.

Patriarhia Romana: „Cotidianul Adevarul continua campania impotriva orei de Religie bazata pe fictiune si dezinformare”

„Pe site-ul Adevarul.ro a fost publicat articolul intitulat Copiii neinscrisi la Religie, obligati sa participe la acest curs. Cazul unei fetite de 6 ani ingrozite de pilda sangeroasa de la ora de Religie, aparut sub semnatura doamnelor Ioana Nicolescu si Roxana Garaiman, care impune urmatoarele precizari:

Articolul prezinta un presupus caz relatat doamnei profesoare Mihaela Miroiu de la Scoala Nationala de Studii si Politici Administrative (SNSPA) de catre o eleva de 6 ani la clasa pregatitoare de la o scoala din Bucuresti. Potrivit celor scrise de doamna profesoara Mihaela Miroiu pe contul personal de pe una din retelele de socializare, eleva de 6 ani, care nu participa la ora de Religie, ar fi fost traumatizata de o presupusa relatare cu violenta a unui moment din viata Sfintei Mucenite Filofteia. In final, doamna profesoara Mihaela Miroiu trage o concluzie “moralizatoare” si jignitoare la adresa temelor abordate la orele de Religie, evident cu scop de discreditare a predarii Religiei in invatamantul public.

Pentru informarea corecta a opiniei publice, precizam ca relatarea doamnei Mihaela Miroiu este o pura fictiune, intrucat in programa analitica la disciplina Religie pentru clasa pregatitoare nu exista nici o lectie (tema) despre Sfanta Mucenita Filofteia. Pentru edificare, recomandam jurnalistilor de la Adevarul sa parcurga cu atentie fisele de lucru pentru ora de Religie la clasa pregatitoare si clasa I, aprobate de Ministerul Educatiei Nationale si postate pe site-ul Patriarhiei Romane. Vor constata ca povestea profesoarei Mihaela Miroiu, adversar sistematic al orei de religie, a fost inventata doar cu scop de denigrare. De altfel, in nici una din programele analitice pentru clasele primare (1-4) si auxiliarele didactice nu este prevazuta o tema consacrata Sfintei Mucenite Filofteia si nu exista abordari traumatizante pentru copii, asa cum ar reiesi din articolul de pe site-ul Adevarul.ro.

In concluzie, se constata din nou strategia editoriala ostila Religiei si Bisericii a cotidianului Adevarul.

Biroul de presa al Patriarhiei Romane”

 

Glasul.info

 

[tp_product id=”194107037″ feed=”396″]

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

2 Mai 1864 – Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de stat!

2 Mai 1864 - Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de…

5 zile ago

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

5 zile ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

7 zile ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

o săptămână ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

o săptămână ago