LIMBA MOLDOVENEASCA NU EXISTA. In pofida faptului ca la 5 decembrie 2013 Curtea Constitutionala a recunoscut “limba romana, nu limba moldoveneasca in baza grafiei latine” drept limba oficiala a Republicii Moldova, iar unele asociatii national-culturale romanesti din regiunea Odessa s-au adresat catre organele de conducere ale Ucrainei privind unificarea programelor scolare de invatamant in limba romana si limba „moldoveneasca” prin trecerea la o singura programa de studiu, in limba romana, pentru institutiile de invatamant din regiunea Odessa, totusi, Ministerul Invatamant si Stiinta a hotarat ca limba „moldoveneasca” sa se studieze in continuare in sudul Basarabiei.
Sa ne unim sub un singur crez si ideal national – suntem romani si punctum. Limba moldoveneasca nu exista
De altfel, in Programa de studiu pentru clasele 5-9 ale scolilor de cultura generala exista disciplina „Limba moldoveneasca”, programa de invatamant a careia e alcatuita de L. Fetescu, L. Strat si V. Chiosea, unde se specifica:
Evident, interesul unor organe ucrainene si a unor patrihoti, care pentru bani isi vand sfintii si parintii, ramane acelasi, nu s-a schimbat nici dupa „revolutia demnitatii” – continuam sa fim impartiti in „moldoveni” si romani, pentru a nu fi cea de-a doua minoritate nationala din Ucraina, pentru a nu fi ceea ce suntem, ce au fost parintii, buneii si strabuneii nostri.
De aceea ar fi bine sa ne unim toti romanii si chiar „moldovenii” din actuala Ucraina sub un singur crez si ideal national – „Suntem romani si punctum”, „ limba moldoveneasca” nu exista in sensul terminologic si stiintific al cuvantului. Glotonimul „limba moldoveneasca” e o provocare sociala pentru a crea tensiuni interetnice in Ucraina, o diversiune economica pentru a scoate bani din Bugetul de Stat, pentru a discredita Ucraina ca stat ce tinde la integrarea in structurile europene. Avem o limba frumoasa si dulce, ca un fagure de miere, mostenita din strabuni – LIMBA ROMANA.