RSS

Aurelian Pavelescu: "Augustin La…

Aurelian Pavelescu: "…

Se reduce numărul de parlamentar…

Se reduce numărul de …

Cum se combate separatismul în C…

Cum se combate separa…

Inițiativă atipică: un liberal d…

Inițiativă atipică: u…

Se munceste intens la excluderea…

Se munceste intens la…

Patron de restaurant din Târgu M…

Patron de restaurant …

S-a ajuns mult prea departe! Rez…

S-a ajuns mult prea d…

Ion Cristoiu: "Augustin Lazăr tr…

Ion Cristoiu: "August…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Sa ne unim sub un singur crez si ideal national – suntem romani si punctum. Limba moldoveneasca nu exista

Print Friendly, PDF & Email

LIMBA MOLDOVENEASCA NU EXISTA. In pofida faptului ca la 5 decembrie 2013 Curtea Constitutionala  a recunoscut “limba romana, nu limba moldoveneasca in baza grafiei latine” drept limba oficiala a Republicii Moldova, iar unele asociatii national-culturale romanesti din regiunea Odessa s-au adresat catre organele de conducere ale Ucrainei privind unificarea programelor scolare de invatamant in limba romana si limba „moldoveneasca” prin trecerea la o singura programa de studiu, in limba romana, pentru institutiile de invatamant din regiunea Odessa, totusi, Ministerul Invatamant si Stiinta a hotarat ca limba „moldoveneasca” sa se studieze in continuare in sudul Basarabiei.

Sa ne unim sub un singur crez si ideal national – suntem romani si punctum. Limba moldoveneasca nu exista

De altfel, in Programa de studiu pentru clasele 5-9 ale scolilor de cultura generala exista disciplina „Limba moldoveneasca”, programa de invatamant a careia e alcatuita de L. Fetescu, L. Strat si V. Chiosea, unde se specifica:

„Limba moldoveneasca – limba nationala a poporului moldovenesc din Moldova si a minoritatii etnice de moldoveni din Ucraina”, iar „ Moldova – patria noastra istorica…”.

 

Evident, interesul unor organe ucrainene si a unor patrihoti, care pentru bani isi vand sfintii si parintii, ramane acelasi, nu s-a schimbat nici dupa „revolutia demnitatii” – continuam sa fim impartiti in „moldoveni” si romani, pentru a nu fi cea de-a doua minoritate nationala din Ucraina, pentru a nu fi ceea ce suntem, ce au fost parintii, buneii si strabuneii nostri.

[tp_product id=”201976584″ feed=”396″]

De aceea ar fi bine sa ne unim toti romanii si chiar „moldovenii” din actuala Ucraina sub un singur crez si ideal national – „Suntem romani si punctum”, „ limba moldoveneasca” nu exista in sensul terminologic si stiintific al cuvantului. Glotonimul „limba moldoveneasca” e o provocare sociala pentru a crea tensiuni interetnice in Ucraina, o diversiune economica pentru a scoate bani din Bugetul de Stat, pentru a discredita Ucraina ca stat ce tinde la integrarea in structurile europene. Avem o limba frumoasa si dulce, ca un fagure de miere, mostenita din strabuni – LIMBA ROMANA.

Autor: Felicia NICHITA-TOMA

Sursa/Foto: zorilebucovinei.com 


Daca ti-a placut acest articol, urmareste Glasul.info si pe FACEBOOK!loading...

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Sprijină și tu financiar echipa Glasul.info
Cont in LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
Cont in EURO: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
Prin Paypal: rfbursa@gmail.com

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

loading...

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline