Site icon Glasul.info

In loc sa-si vada de propria coruptie, Germania scormoneste in gunoiul altora

Frau Merkel, mai dă-te dracu'! Nu poti incalca Constitutia Romaniei oricand ai tu chef!

Frau Merkel, mai dă-te dracu'! Nu poti incalca Constitutia Romaniei oricand ai tu chef!

In loc sa-si vada de propria coruptie, Germania scormoneste in gunoiul altora. Germania s-a obisnuit sa dicteze altor tari europene, uneori chiar pe un ton foarte autoritar, sa-si rezolve problemele de coruptie si sa caute modalitati cat mai eficiente pentru a combate coruptia. Insa de cele mai multe ori, Germania se face ca nu vede practicile ilegale si coruptia pe care o genereaza anumiti “investitori” germani, mergandu-se uneori pana la situatii aberante in care cei ce striga “hotii!” sunt ei insisi promotorii coruptiei.

Cititi si: Angela Merkel promite Ucrainei investitii germane daca aceasta va lua masuri impotriva coruptiei

In loc sa-si vada de propria coruptie, Germania scormoneste in gunoiul altora

[tp_product id=”205295606″ feed=”3562″]

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a promis Ucrainei ca va incuraja firmele germane sa investeasca in aceasta tara daca autoritatile de aici vor lua masuri mai eficiente pentru combaterea coruptiei si sa limiteze in acelasi timp puterea si influenta oligarhilor, informeaza Reuters. Merkel a facut aceste remarci adresate autoritatilor ucrainene sambata, cu sase zile inainte de vizita oficiala la Berlin a prim ministrului ucrainean, Arseni Iațeniuk, cand cei doi vor sustine o conferinta comuna unde vor fi dezbatute si analizate oportunitatile de afaceri intre Germania si Ucraina.

Dar are oare Germania puterea morala de a judeca alte tari in ceea ce priveste fenomenul coruptiei atat timp cat anumite actiuni, aflate de multe ori la limita sau chiar dincolo de litera legii, ale unor mari companii germane sprijinite oficial de catre statul german, sunt dezvaluite in ultima vreme din ce in ce mai des?

Sa enumeram numai cateva dintre scandalurile recente de coruptie in care este implicata Germania:

1.)Scandalul testelor de poluare masluite de Volkswagen

2.)Scandalul din fotbal. Germania este acuzata ca ar fi mituit patru membri din Asia ai Comitetului Executiv al FIFA pentru a obtine organizarea Cupei Mondiale din 2006 

3.)Scandalul Gazprom. Fostul cancelar german Gerhard Schroeder a ocupat o functie de conducere intr-o companie subsidiara a Gazprom. Germania duce o politica externa duplicitara fata de partenerii europeni pentru a apara interesele Rusiei in Europa, fiind rasplatita in schimb cu cel mai mic pret din UE pentru gazul importat din Federatia Rusa

4.)Scandalul de coruptie din Germania dupa care presedintele Germaniei a demisionat. Parchetul din Hanovra a cerut ridicarea imunitatii sale pentru a putea fi cercetat intr-un caz de coruptie, fiind acuzat ca ar fi profitat de functia sa pentru a obtine credite dar si alte avantaje financiare

5.)Scandalul EADS. Romania este fortata pe cai mai putin ortodoxe sa accepte securizarea granitelor de catre firma EADS. Numele unor cetateni germani proeminenti sunt prezente in acest dosar de coruptie, inca “nelamurit” in Romania.

6.) Scandal de coruptie in Grecia. Grupurile germane Siemens, Daimler si Rheinmetall au fost implicate in cazuri de coruptie de mare amploare in Grecia, fiind acuzate de practici ilegale: mita pentru a obtine contracte, spalare de bani, eludarea de la plata unor obligatii financiare

7.) Scandal de coruptie in industria auto. Managerii concernelor VW, Audi si BMW s-au “lasat” mituiti de catre un lider mondial in productia de echipamente interior-auto, pentru a obtine comenzi mai avantajoase.

(…) si lista ar putea bineinteles continua si cu alte exemple.

Asadar, repetam intrebarea: are Germania puterea morala sa o faca pe lupul moralist cu alte tari, si uneori inca pe un ton destul de autoritar, in timp ce practicile sale economice la nivel de stat sunt uneori mai degraba de inspiratie mafiota?

 

Exit mobile version