Categories: Stiri

Arabia Saudita a oferit Rusiei 300 de miliarde de dolari pentru a se retrage din Siria?

Potrivit unor informatii din presa iraniana, Arabia Saudita ar fi oferit Rusiei 300 de miliarde de dolari pentru a se retrage din Siria. Ziarul iranian Ettelaat a scris despre discutiile ce au avut loc la Soci intre presedintele Federatiei Ruse, Vladimir Putin, si ministrul apararii din Arabia Saudita, printul Mohammed ben Salman, afirmand ca in timpul acestor discutii, printul saudit ar fi propus suma de 300 de miliarde de dolari  si alte investitii in Rusia iar in schimb Putin sa renunte sa-l mai sustina pe  presedintele sirian Bashar al-Assad, precizand faptul ca oferta sauditilor a fost refuzata.

Arabia Saudita a oferit Rusiei 300 de miliarde de dolari pentru a se retrage din Siria?

[tp_product id=”194112947″ feed=”396″]

Informatiile aparute in presa iraniana au fost infirmate insa de catre Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al presedintelui Vladimir Putin. Arabia Saudita a cerut in repetate randuri Rusiei sa-si inceteze operatiunile militare din Siria, desfasurate impotriva fortelor de opozitie indreptate impotriva regimului reprezentat de catre presedintele sirian Bashar al-Assad.

In ultima vreme avem parte de un puternic razboi mediatic si propagandistic intre Federatia Rusa si  Statele Unite al Americii. In timp ce Federatia Rusa spune ca operatiunile sale vizeaza strict numai „cuiburile de teroristi” ale Statului Islamic, coalitia internationala a statelor conduse de SUA contrazic aceasta afirmatie, acuzand Rusia ca ataca tinte ale rebelilor care lupta impotriva regimului lui Bashar al-Assad sau chiar ca lovesc tinte civile nevinovate.

Sursa: [1] aktual24.ro

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

4 ore ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

o zi ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

2 zile ago

Fenomenul Seghedin, la fel de cutremurător ca Fenomenul Pitești

În conștiința colectivă recentă a poporului român, Fenomenul Pitești are o mai mare rezonanță decât…

3 zile ago

27 Aprilie 1956 –  Ana Pauker a susținut cu tărie că trebuie să se elibereze pașapoarte tuturor persoanelor care vor să plece în Israel

Din Stenogramele ședintelor Biroului Politic al Secretariatului Comitetului Central al PMR (n.r. Partidul Muncitoresc Român),…

3 zile ago

27 Aprilie 1906 – Ziaristul și scriitorul Ioan Russu-Șirianu este amendat cu 40 de coroane pentru cartea „Românii din statul ungar”

După o carieră de profesor de istorie la școala pedagogică de fete la București și…

3 zile ago