Festivalul International de Muzica “Doua inimi gemene”, dedicat sotilor Ion si Doina Aldea Teodorovici, a ajuns la cea de-a 13 sa editie in acest an. Evenimentul a inceput vineri, 13 noiembrie 2015, la Teatrul National „Mihai Eminescu” din Chisinau, si va culmina la Palatul Național, cu Gala Laureaților, in 15 noiembrie, ziua in care s-a nascut regretata artista Doina Aldea Teodorovici, scrie flacaratv.md.
La Chisinau a inceput Festivalul International de Muzica “Doua inimi gemene”, dedicat sotilor Teodorovici
In cadrul acestui festival de muzica participa copii si adolescenti din Romania, Republica Moldova, Italia, Bulgaria, Israel, SUA, Rusia, Ucraina, Belarus, Azerbaidjan, Kazahstan, Uzbekistan si Vietnam. Potrivit traditiei impuse de acest festival, participantii la acest concurs interpreteaza cate o piesa muzicala din repertoriul sotilor Teodorovici si cate una in limba tarii pe care o reprezinta.
Organizatorul anual al Festivalului International de Muzica “Doua inimi gemene” este Cristofor Aldea Teodorovici, fiul sotilor Ion si Doina Aldea Teodorovici.
Ion si Doina Aldea-Teodorovici au format un cuplu de artisti emblematici pentru perioada anilor ’90, in care au militat pentru Unirea Romaniei cu Republica Moldova si pentru reintroducera limbii romane in Basarabia, un cuplu disparut din pacate mult prea devreme dintre noi din cauza unui tragic accident.
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Vineri seara, 13 noiembrie 2015, a avut loc in Piata Universitatii un protest organizat de catre “Frontul Comun pentru Locuire”, o grupare care lupta pentru locuinte sociale. Au fost afisate pancarte cu mesaje care condamnau mafia imobiliara, sau care faceau referire la cazul tragic al Mariei Ion, mama celor 5 copii […]