FUEGO: „Nene Grig, ti-am fagaduit candva ca voi face asa cum mi-ai promis si tu, urmandu-ti memoria pana la sfarsitul vietii”

Aflat in Republica Moldova cu ocazia unui turneu de caritate pe care il intreprinde impreuna cu alti artisti, FUEGO nu a pierdut ocazia sa viziteze Muzeul memorial al lui Grigore Vieru, si sa vada crampeie din viata marelui poet roman de peste Prut. Vizitand Casa memoriala de la Pererata, locul de nastere al lui Grigore Vieru, FUEGO si-a indeplinit o promisiune facuta poetului, aceea de a poposi „in locul de unde a inceput poezia neamului – la Pererata”.

FUEGO: „Nene Grig, ti-am fagaduit candva ca voi face asa cum mi-ai promis si tu, urmandu-ti memoria pana la sfarsitul vietii”

 

„Nene Grig, ti-am fagaduit candva ca voi face asa cum mi-ai promis si tu, urmandu-ti memoria pana la sfarsitul vietii. Am fost in locul de unde-a inceput poezia neamului – la Pererata, in casa de huma in care te-ai nascut, care-i renovata si care-ti incununeaza creatia!

M-am emotionat atunci cand mi-au povestit despre viata ta, despre mama Dochita si despre cat ai suferit, copiii din satul de pe mal de Prut, taram romanesc pe care l-ai scris si iubit cu orice pret! Trei tineri din clasele primare sunt muzeografi!

Ti-am vazut visul implinit , acela de a se face muzeu in locul in care te-ai nascut, si-am retrait, printre lacrimi, momentele noastre de aur, serile literare, toate versurile si cuvintele care m-au implinit ca artist!
Lupta ta nu a fost in zadar si crede-ma, roadele incep sa se zareasca acum din ce in ce mai tare!

Nene Grig, iți mulțumesc pentru anii in care mi-ai sadit iubirea de vers si-ti mulțumesc pentru tot ce-ai lasat romanilor! Si-ti garantez, oricum ar fi, te voi canta in continuare!”
Mai jos va arat imagini din Casa memoriala de la Pererata, locul de nastere a lui Grigore Vieru, proaspat refacuta!”, a postat FUEGO  pe Facebook

Foto: FUEGO MUSIC

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

11 Mai 1896 – Pentru că a cântat „Doina lui Lucaciu”, învățătorul Iuliu Marcu din Ibănești, condamnat la închisoare

În Anuarul Institutului de Istorie și Arheologie Cluj-Napoca, 1983-1984 (Anul 26), dai de o serie…

5 ore ago

Antreprenorii români pierd lupta în faţa marilor retaileri

Un deputat AUR, Daniel-Sorin Gheba, atrage atenția cu privire la pericolul dispariției antreprenorilor români care…

8 ore ago

11 Mai 1762 – Magistratul din Bistrița ordona ca să fie amendați cu 40 de florini „cei care duc pe furiș AUR peste graniță”

La 11 mai 1762 la Bistrița "Guvernul ordonă ca prevaricanţii (n.r. probabil se referă la…

12 ore ago

11 Mai 1601 – Mihai Viteazul îşi face intrarea solemnă în Kosice (Cașovia)

La 11 mai 1601 Mihai Viteazul din drum dinspre Viena ajunge la la Kassa / Cașovia…

19 ore ago

La 11 mai 1980, la Baia Mare, pleca la cele veșnice sculptorul român Gheza Vida

La 11 mai 1980, la Baia Mare, pleca la cele veșnice sculptorul român Gheza Vida…

21 de ore ago