FUEGO: „Nene Grig, ti-am fagaduit candva ca voi face asa cum mi-ai promis si tu, urmandu-ti memoria pana la sfarsitul vietii”

FUEGO: "Nene Grig, ti-am fagaduit candva ca voi face asa cum mi-ai promis si tu, urmandu-ti memoria pana la sfarsitul vietii", foto: facebook.com/FUEGO-MUSIC-573707769422910/

Aflat in Republica Moldova cu ocazia unui turneu de caritate pe care il intreprinde impreuna cu alti artisti, FUEGO nu a pierdut ocazia sa viziteze Muzeul memorial al lui Grigore Vieru, si sa vada crampeie din viata marelui poet roman de peste Prut. Vizitand Casa memoriala de la Pererata, locul de nastere al lui Grigore Vieru, FUEGO si-a indeplinit o promisiune facuta poetului, aceea de a poposi „in locul de unde a inceput poezia neamului – la Pererata”.

FUEGO: „Nene Grig, ti-am fagaduit candva ca voi face asa cum mi-ai promis si tu, urmandu-ti memoria pana la sfarsitul vietii”

 

[alert-announce]

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


„Nene Grig, ti-am fagaduit candva ca voi face asa cum mi-ai promis si tu, urmandu-ti memoria pana la sfarsitul vietii. Am fost in locul de unde-a inceput poezia neamului – la Pererata, in casa de huma in care te-ai nascut, care-i renovata si care-ti incununeaza creatia!

M-am emotionat atunci cand mi-au povestit despre viata ta, despre mama Dochita si despre cat ai suferit, copiii din satul de pe mal de Prut, taram romanesc pe care l-ai scris si iubit cu orice pret! Trei tineri din clasele primare sunt muzeografi!

Ti-am vazut visul implinit , acela de a se face muzeu in locul in care te-ai nascut, si-am retrait, printre lacrimi, momentele noastre de aur, serile literare, toate versurile si cuvintele care m-au implinit ca artist!
Lupta ta nu a fost in zadar si crede-ma, roadele incep sa se zareasca acum din ce in ce mai tare!

Nene Grig, iți mulțumesc pentru anii in care mi-ai sadit iubirea de vers si-ti mulțumesc pentru tot ce-ai lasat romanilor! Si-ti garantez, oricum ar fi, te voi canta in continuare!”
Mai jos va arat imagini din Casa memoriala de la Pererata, locul de nastere a lui Grigore Vieru, proaspat refacuta!”, a postat FUEGO  pe Facebook

[/alert-announce]

[alert-announce]Cititi si: Un frumos omagiu adus lui Grigore Vieru. S-a restaurat casa parinteasca a poetului
[/alert-announce]

Foto: FUEGO MUSIC

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info