Categories: EconomieSocietate

FIȚI CU NOI, LUPTĂM ȘI PENTRU VOI!

Soarta Complexului Energetic Oltenia a fost și este principala mea preocupare în ultimul timp. După ce au eșuat toate formele de protest și greve inițiate de mineri și energeticieni în Gorj, urma prăbușirea iminentă, deliberat. Incompetența politică și tehnocrată, hotărâse decapitarea și pulverizarea energiei românești pe criterii potrivnice cauzei naționale.

Am trimis imediat un mesaj unui prieten virtual, inginer la CEO și i-am spus că am o strategie extremă, foarte dură, dar care poate rebalansa și menține în viață acest vital și strategic punct energetic. A fost de acord, mi-a dat numărul de telefon al domnului Dumitru Pârvulescu, Președintele Federației Naționale Mine și Energie, l-am sunat și ne-am întâlnit toți trei la Târgu Jiu pe 15 Martie. Le-am spus că trebuie inițiată o atitudine de forță fără precedent, dar nu violentă.

Am pledat pentru un Memorandum în care specialiștii din minerit și energie să vină cu soluții imbatabile pentru ieșirea din criză, iar Memorandumul să fie susținut de semnături. În paralel i-am rugat să pregătească un Marș pe jos până la București, un protest public, radical al demnității și onoarei.

Marșul acesta nu este un simplu mers pe jos, implică o continuă strategie publică pentru cei 300 de km. Mă bucur că am găsit doi oameni de la CEO care au înțeles pe loc esența celor două idei prezentate și apoi și-au asumat evenimentul asigurând logistica.

Urmează să le prezint viziunea Marșului pe toată durata până la București, dar și acolo, sunt o multitudine de acțiuni pașnice cu mesaj pentru populație, presă și clasa politică, Președinție și Guvern, dar toate converg spre un singur punct: salvarea CEO de la distrugere. Acest Marș este ultima luptă, este ultima șansă pentru Complexul Energetic Oltenia, după el urmează dezastrul sau bucuria.

Toate lucrurile au un alfabet, și acest Marș îl are pe al lui, trebuie să îl știi, altfel riști o acțiune moartă care se întoarce împotriva ta. Fenomenul unui Marș public trebuie transmis într-o cheie originală. Așa cum am scris în textele de presă, demersul acesta este civic, nu are nuanță politică sau de partid, exprimă drama, suferința, deznădejdea și lupta onestă pentru o cauză omenească și românească.

Așa să ne ajute Bunul Dumnezeu!

Laurian Stănchescu, scriitor și jurnalist român.

Laurian Stănchescu

Laurian Stănchescu, scriitor și jurnalist român.

Leave a Comment

Recent Posts

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

8 ore ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

o zi ago

Fenomenul Seghedin, la fel de cutremurător ca Fenomenul Pitești

În conștiința colectivă recentă a poporului român, Fenomenul Pitești are o mai mare rezonanță decât…

2 zile ago

27 Aprilie 1956 –  Ana Pauker a susținut cu tărie că trebuie să se elibereze pașapoarte tuturor persoanelor care vor să plece în Israel

Din Stenogramele ședintelor Biroului Politic al Secretariatului Comitetului Central al PMR (n.r. Partidul Muncitoresc Român),…

2 zile ago

27 Aprilie 1906 – Ziaristul și scriitorul Ioan Russu-Șirianu este amendat cu 40 de coroane pentru cartea „Românii din statul ungar”

După o carieră de profesor de istorie la școala pedagogică de fete la București și…

2 zile ago

CITEȘTE ȘI DĂRUIEȘTE LA TÂRGOVIȘTE: RAREȘ PRISACARIU A PRIMIT DISTINCȚIA CULTURALĂ DIN PARTEA MYOSOTIS MEDIA GROUP

Elevii și studenții târgovișteni au luat parte, pe 25 aprilie, la conferințele Citește și Dăruiește…

3 zile ago