FIȚI CU NOI, LUPTĂM ȘI PENTRU VOI!

Soarta Complexului Energetic Oltenia a fost și este principala mea preocupare în ultimul timp. După ce au eșuat toate formele de protest și greve inițiate de mineri și energeticieni în Gorj, urma prăbușirea iminentă, deliberat. Incompetența politică și tehnocrată, hotărâse decapitarea și pulverizarea energiei românești pe criterii potrivnice cauzei naționale.

Am trimis imediat un mesaj unui prieten virtual, inginer la CEO și i-am spus că am o strategie extremă, foarte dură, dar care poate rebalansa și menține în viață acest vital și strategic punct energetic. A fost de acord, mi-a dat numărul de telefon al domnului Dumitru Pârvulescu, Președintele Federației Naționale Mine și Energie, l-am sunat și ne-am întâlnit toți trei la Târgu Jiu pe 15 Martie. Le-am spus că trebuie inițiată o atitudine de forță fără precedent, dar nu violentă.

Am pledat pentru un Memorandum în care specialiștii din minerit și energie să vină cu soluții imbatabile pentru ieșirea din criză, iar Memorandumul să fie susținut de semnături. În paralel i-am rugat să pregătească un Marș pe jos până la București, un protest public, radical al demnității și onoarei.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro

Marșul acesta nu este un simplu mers pe jos, implică o continuă strategie publică pentru cei 300 de km. Mă bucur că am găsit doi oameni de la CEO care au înțeles pe loc esența celor două idei prezentate și apoi și-au asumat evenimentul asigurând logistica.

Urmează să le prezint viziunea Marșului pe toată durata până la București, dar și acolo, sunt o multitudine de acțiuni pașnice cu mesaj pentru populație, presă și clasa politică, Președinție și Guvern, dar toate converg spre un singur punct: salvarea CEO de la distrugere. Acest Marș este ultima luptă, este ultima șansă pentru Complexul Energetic Oltenia, după el urmează dezastrul sau bucuria.

Toate lucrurile au un alfabet, și acest Marș îl are pe al lui, trebuie să îl știi, altfel riști o acțiune moartă care se întoarce împotriva ta. Fenomenul unui Marș public trebuie transmis într-o cheie originală. Așa cum am scris în textele de presă, demersul acesta este civic, nu are nuanță politică sau de partid, exprimă drama, suferința, deznădejdea și lupta onestă pentru o cauză omenească și românească.

Așa să ne ajute Bunul Dumnezeu!

Laurian Stănchescu, scriitor și jurnalist român.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Laurian Stănchescu

Laurian Stănchescu, scriitor și jurnalist român.

Lasă un răspuns

Next Post

Fermierii romani organizeaza un protest inedit! Se pregatesc pungi de balegar si oua clocite!

lun mart. 21 , 2016
Fermierii din Romania se organzieaza pentru un amplu protest dupa modelul fermierilor germani care, nemultumiti de faptul ca lantul de supermarketuri Lidl a scazut pretul de achizitie la lapte, un grup de fermieri germani a protestat intr-un mod cu totul neasteptat. Fermierii au adus un camion incarcat cu deseuri de provenienta […]
Raspunsul fermierilor la scaderea preturilor de achizitie la lapte de catre lantul de supermarketuri Lidl, foto: facebook.com/pages/Avivehd/

Poate vă place și:

libris.ro