Categories: EconomieGermania

Reactie suspecta a FMI-ului: „Romania va depasi Germania si Franta in privinta cresterii economice”

In ultima vreme, declaratiile reprezentantilor FMI privind economia Romaniei se bat cap in cap si se contrazic de la o luna la alta, ridicand serioase semne de intrebare cu privire la agenda adevarata a acestei institutii si mai ales la implicarea acesteia in destinele si viata economica a romanilor.

Statele din Europa de Est, cum ar fi Romania, Polonia și Albania, ar putea in curand sa depașeasca Germania și Franța in privința creșterii economice, susține Fondul Monetar Internațional (FMI), transmite site-ul express.co.uk.

Reactie suspecta a FMI-ului: „Romania va depasi Germania si Franta in privinta cresterii economice”

Raportul FMI pentru Europa Centrala și de Sud Est (CESEE) publicat vineri sugereaza ca economiile din aceste state arata un ritm robust de creștere, cuplat cu scaderea ratei șomajului. Datele vin dupa ce principalele economii europene, Germania și Franța, inregistreaza noi recorduri negative in privința previziunilor prin evoluția economiilor lor.

Cu foarte putin timp in urma, Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, facea o declaratie alarmanta cu privire la economia Romaniei:

„Personal, nu am vazut niciodata in cei 25 de ani pericole mai mari la adresa stabilitații economice si financiare a Romaniei.”, a declarat Mugur Isarescu 

Dupa declaratia de baba alarmata de scumpirea uleiului si al zaharului facuta de catre Mugur Isarescu vine acum FMI-ul sa ne spuna ca statele emergente ale Europei, printre care Romania, Polonia si Albania(??) vor depasi liderii Germania si Franta in privinta cresterii economice?

Cand are dreptate pana la urma FMI? Atunci cand vorbeste prin marionetele sale din Romania despre un dezastru economic si necesitatea unui nou acord si imprumut „avantajos” pentru romani la FMI, sau acum cand ne pupa in fund si ne transforma in concurenti la cresterea economica pentru Germania si Franta?

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

o zi ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

2 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

3 zile ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

4 zile ago

Fenomenul Seghedin, la fel de cutremurător ca Fenomenul Pitești

În conștiința colectivă recentă a poporului român, Fenomenul Pitești are o mai mare rezonanță decât…

5 zile ago

27 Aprilie 1956 –  Ana Pauker a susținut cu tărie că trebuie să se elibereze pașapoarte tuturor persoanelor care vor să plece în Israel

Din Stenogramele ședintelor Biroului Politic al Secretariatului Comitetului Central al PMR (n.r. Partidul Muncitoresc Român),…

5 zile ago