RSS

Observații astronomice cu telesc…

Comunicat de presă -…

18 Octombrie 1944: Martiri uitaț…

Masacrul de la Chili…

(VIDEO) Dezastru ecologic la mic…

La doar câteva sute …

La 16 octombrie 1916 a sosit în …

Misiunea Militară Fr…

Avem cea mai coruptă "Justiție" …

Oare să aibă loc cea…

La 15 octombrie 1451 era asasina…

Pe locul unde astăzi…

Carei, ultima brazdă. Concurs na…

Cu ocazia Zilei de 2…

Pelerinaj sau stare de asediu? A…

Pelerinaj sau stare …

Tartorul cifrelor măsluite din G…

"După cazul Laurenți…

AUR este prima formațiune politi…

"AUR, listă 100% for…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

La 22 mai 1931 avea loc dezvelirea Monumentului Regimentului 9 Vânători

Print Friendly, PDF & Email

La 22 mai 1931 avea loc dezvelirea Monumentului Regimentului 9 Vânători

La 22 mai 1931 avea loc in Bucuresti, in prezenta regelui Carol al II-lea, dezvelirea Monumentului Regimentului 9 Vânători. Monumentul a fost realizat si ridicat la initiativa colonelului Gabriel Marinescu, un apropiat al regelui si comandat al regimentului pana in anul 1930.

Regimentul 9 Vânători, cunoscut si sub numele de “Regimentul de fier”, era faimos pentru darzenia cu care luptase in peste 50 de batalii crancene, jucand de cele mai multe ori rolul unei forte de sacrificiu, fiind unul dintre regimentele care au suferit constant pierderi grele.

Pentru numeroasele acte de eroism si faptele de vitejie, i-a fost oferit Ordinul militar “Mihai Viteazul steagului regimentului, precum si multora dintre ofiterii acestui legendar regiment.

22 mai 1931 – Dezvelirea Monumentul Regimentului 9 Vânători

 Mandria Vanatorului de Munte – Dumitru Teodorescu 

“Vineri seara, dupa solemnitatea dezvelirii monumentului regimentului 9 vanatori “Regele Alexandru”(n.r. al Iugolsaviei) a fost o reuniune la regiment, la care au asistat M.S. Regele si toti fostii si actualii ofiteri ai regimentului.

M.S. Regele a toastat pentru M.S. Regele Alexandru al Iugoslaviei, capul regimentului.

Domnul general Rasoviceanu, fostul comandant al regimentului 9 vanatori, a multumit M. Sale pentru inalta distinctiune cu care l-a onorat la solemnitate.

Soarta a oranduit, a spus d-sa sa fiu si eu unul din partasii faptelor regimentului 9 vanatori, fapte implinite din inalta porunca a inaltului nostru fost stapanitor Ferdinand I.

Gandul nostru, al celor in viata, al celor care am avut marea onoare de a sluji poruncile sale, cu smerenie se duce, in aceasta clipa solemna, catre marele rege, care de atatea ori ne-a cinstit, pe noi cei din al 9-lea, mai presus de vrednicia noastra si se mai duce gandul nostru si catre aceia care au statornicit prin mormintele lor, de la Ecrene, Craomer, Amzacea, Topraisar peste Stalpu, Marasesti, pana la Budapesta in Apus si pana la malul Nistrului la Rasarit locuri de adanca cugetara.

Dintr-un sentiment de inalta morala militara, umilit rog pe Maria Ta sa-mi permita a pronunta numele generalului Scarisoreanu Constantin, fostul nostru comandant, care ne-a condus la victorie.”

Note/Referinte:

[1] armyuser.blogspot.roSite-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info