La 22 mai 1931 avea loc dezvelirea Monumentului Regimentului 9 Vânători

La 22 mai 1931 avea loc dezvelirea Monumentului Regimentului 9 Vânători

La 22 mai 1931 avea loc in Bucuresti, in prezenta regelui Carol al II-lea, dezvelirea Monumentului Regimentului 9 Vânători. Monumentul a fost realizat si ridicat la initiativa colonelului Gabriel Marinescu, un apropiat al regelui si comandat al regimentului pana in anul 1930.

Regimentul 9 Vânători, cunoscut si sub numele de “Regimentul de fier”, era faimos pentru darzenia cu care luptase in peste 50 de batalii crancene, jucand de cele mai multe ori rolul unei forte de sacrificiu, fiind unul dintre regimentele care au suferit constant pierderi grele.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro

Pentru numeroasele acte de eroism si faptele de vitejie, i-a fost oferit Ordinul militar “Mihai Viteazul steagului regimentului, precum si multora dintre ofiterii acestui legendar regiment.

22 mai 1931 – Dezvelirea Monumentul Regimentului 9 Vânători

[info] Mandria Vanatorului de Munte – Dumitru Teodorescu [/info]

“Vineri seara, dupa solemnitatea dezvelirii monumentului regimentului 9 vanatori “Regele Alexandru”(n.r. al Iugolsaviei) a fost o reuniune la regiment, la care au asistat M.S. Regele si toti fostii si actualii ofiteri ai regimentului.

M.S. Regele a toastat pentru M.S. Regele Alexandru al Iugoslaviei, capul regimentului.

Domnul general Rasoviceanu, fostul comandant al regimentului 9 vanatori, a multumit M. Sale pentru inalta distinctiune cu care l-a onorat la solemnitate.

Soarta a oranduit, a spus d-sa sa fiu si eu unul din partasii faptelor regimentului 9 vanatori, fapte implinite din inalta porunca a inaltului nostru fost stapanitor Ferdinand I.

Gandul nostru, al celor in viata, al celor care am avut marea onoare de a sluji poruncile sale, cu smerenie se duce, in aceasta clipa solemna, catre marele rege, care de atatea ori ne-a cinstit, pe noi cei din al 9-lea, mai presus de vrednicia noastra si se mai duce gandul nostru si catre aceia care au statornicit prin mormintele lor, de la Ecrene, Craomer, Amzacea, Topraisar peste Stalpu, Marasesti, pana la Budapesta in Apus si pana la malul Nistrului la Rasarit locuri de adanca cugetara.

Dintr-un sentiment de inalta morala militara, umilit rog pe Maria Ta sa-mi permita a pronunta numele generalului Scarisoreanu Constantin, fostul nostru comandant, care ne-a condus la victorie.”

Note/Referinte:

[1] armyuser.blogspot.ro

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

UNIUNEA SCRIITORILOR EUROPENI DIN MOLDOVA!

sâm iun. 4 , 2016
Uniunea Scriitorilor Europeni din Moldova este Olimpul Literaturii Române de astăzi! Limba și Cultura Română au fost oficializate ca prima națiune literară din lume, o Ortodoxie laică și identitară. Sunt onorat să fac parte din această Academie a Limbii și Culturii Române! Este prima Uniune de acest fel din lumea […]
UNIUNEA SCRIITORILOR EUROPENI DIN MOLDOVA!

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
libris.ro