Republica Moldova

Soldatii rusi vor sa paraseasca Transnistria. 70% din soldatii rusi detasati in Transnistria au cerut sa fie transferati in Rusia

Soldatii rusi ai Grupului Operativ al Trupelor Ruse detasati in asa zisa republica transnistreana privesc misiunea lor din regiunea secesionista de peste Nistru ca pe o pedeapsa la care sunt supusi atunci cand sunt dislocati in stanga Nistrului. Aproximativ 70% dintre militarii rusi din Transnistria si-au depus cereri adresate Ministerului Apararii de la Moscova pentru a fi transferati la unitati militare de pe teritoriul Federatiei Ruse.

Soldatii rusi vor sa paraseasca Transnistria. 70% din soldatii rusi detasati in Transnistria au cerut sa fie transferati in Rusia

Prezenta trupelor ruse pe teritoriul Republicii Moldova a devenit o povara pentru multi din militarii rusi, drept dovada stand numeroasele solicitari de transferuri pe care soldatii rusi le fac uneori chiar si imediat dupa sosirea in Transnistria.

Dupa ce Rada Suprema de la Kiev a denuntat cinci acorduri de cooperare tehnico-militara cu Rusia, inclusiv acordul privind tranzitul trupelor ruse spre Transnistria, soldatii rusi mai puteau ajunge in regiunea separatista doar prin aeroportul Chisinau. Insa, in ultimii ani, chiar si pe aeroportul Chisinau, uneori soldatii rusi sunt retinuti si deportati.

Presa rusa noteaza ca din octombrie 2014 pana in iunie 2015, autoritatile de la Chisinau au interzis accesul in Republica Moldova pentru aproximativ 100 de militari rusi. Pentru a ajunge in regiunea separatista de peste Nistru, uneori soldatii rusi sunt nevoiti sa recurga la metode neconventionale, sau sa intre in Republica Moldova de pe teritoriul Romaniei.

Grupului Operativ al Trupelor Ruse este compus din doua batalioane de aproximativ 1000 de militari, cu misiunea de a asigura paza depozitelor de armament  ale fostei Armate a 14-a de la Cobasna, unde se estimeaza ca s-ar mai afla inca intre 19-21 tone de munitii.

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

17 Aprilie 1906, Birchiș – Sătenii nu vor să voteze candidatul ungur. Jandarmii maghiari deschid focul asupra mulţimii

La 17 aprilie 1916 în Birchiș, Caraș Severin, sătenii nu vor să voteze candidatul ungur.…

21 de ore ago

Student român discriminat la Oradea pentru că purta la gât un medalion cu lupul dacic

”O țară de oi merită un guvern de lupi?” (Edward R. Murrow) Suntem un popor…

6 zile ago

Justiția apără libertatea presei: ISJ Mehedinți obligat să acorde acreditare jurnalistică publicației independente eParadigme

Tribunalul Mehedinți a decis că refuzul Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți de a acorda acreditare jurnalistică…

o săptămână ago

9 Aprilie 1942 – Horthyștii unguri i-au înjugat pe premilitarii români la grapă și au grăpat cu ei 4 jugăre

O situație cu adevărat inumană este relatată într-una dintre lucrările istoricului român Vasile Lechințan: în…

o săptămână ago

Anamaria GAVRILĂ: „Toți cei care sunt împotriva sistemului sunt cenzurați.Conturile lor sunt închise. Postările dispar”

Deputatul Anamaria Gavrilă reacționează printr-o scrisoare deschisă către TikTok și Facebook: Vrem transparență! "Toți cei…

o săptămână ago

7 Aprilie 1908 – Prigonirea tricolorului românesc. Preot osândit la închisoare pentru tricolorul românesc!

La data de 7 aprilie 1908 avea loc într-o comună din Arad un samavolnic act…

2 săptămâni ago